Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Νοεμβρίου 2019

Ο Δήμος Μεγανησίου είναι … «πράσινος»

Όχι, δεν πρόκειται για «μπηχτή» ή απόδοση κομματικού χαρακτηριστικού, αλλά για χαρακτηρισμό που έχει σχέση με τις οφειλές του Δήμου Μεγανησίου, σύμφωνα με το «Σχέδιο για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων και τη μείωση του χρόνου εξόφλησης των υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης», Νοέμβριος 2012.

Πρόκειται εν ολίγοις για  λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων και διαφόρων φορέων του Δημοσίου σε ιδιώτες, που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Όπως προκύπτει, λοιπόν,  από τα στοιχεία,  οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φτάνουν σχεδόν το 1 δισ. (για την ακρίβεια 971 εκατ. ευρώ),  με τη μερίδα του λέοντος (882,6 εκατ.) να ανήκει στους δήμους και τα υπόλοιπα 88,4 εκατ. στις περιφέρειες.

Το ευχάριστο; Ο Δήμος Μεγανησίου είναι «πράσινος», δηλαδή  ένας από τους 29 Δήμους, ο οποίος δεν χρωστάει τίποτα.

Σημειώνεται ότι επί υπουργίας του Γιάννη Ραγκούση είχαν καταγραφεί τα χρέη 325 δήμων. Ο Δήμος Μεγανησίου ήταν 277ος και συγκατελέγονταν στην λεγόμενη “πράσινη ζώνη” (χρέος κάτω του 100% επί των τακτικών εσόδων) με το χρέος  του να ανέρχεται στο 18% επί των τακτικών του εσόδων.

Όλο το έγγραφο του υπουργείου εδώ.

Σχετικά

Στο «μικροσκόπιο» της Τρόικας και το Μεγανήσι

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Επίσκεψη με ελικόπτερο σήμερα το πρωί στο Βαθύ Μεγανησίου του σχεδιαστή Pastoro Pitsikale

Διεθνής οίκος μόδας μεξικάνικων συμφερόντων επενδύει στο Μεγανήσι Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας που ασχολείται με την δημιουργία,  την διαφήμιση […]

Δήμος Μεγανησίου: Τεύχη δημοπράτησης έργων

Δείτε παρακάτω τα τεύχη δημοπράτησης έργων στον αντίστοιχο σύνδεσμο: ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ X.Y.T.A.  ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ  ΕΠΕΚΤΑΣΗ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δείτε εδώ την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *