Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Αυγούστου 2021

Οι εξαγωγές των Ιονίων Νήσων. Δεδομένα, τάση και προοπτικές σύμφωνα με το «Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών ΣΕΒΕ-ΙΕΕΣ»

Στον πρώτο πίνακα παρουσιάζονται οι 5 πρώτοι προορισμοί εξαγωγών και στον δεύτερο τα 5 δημοφιλέστερα εξαγώγιμα προϊόντα. Στην πρώτη στήλη των πινάκων τα ποσά σε χιλιάδες ευρώ. Τα στοιχεία προέρχονται από το «Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών ΣΕΒΕ-ΙΕΕΣ».

Τα Ιόνια Νησιά, έχουν ελάχιστη παραγωγή κι επομένως λίγες εξαγωγές, σε σχέση με άλλες περιοχές (περιφέρειες) της Ελλάδας. Την πρώτη θέση στη χώρα προορισμού καταλαμβάνει η Ιταλία, ακολουθούν η Ρωσία, η Γερμανία, Η Αγγλία και η Γαλλία. Η Γερμανία παρουσιάζει μια αύξηση στην προτίμηση ως χώρα εξαγωγών των παραγόμενων αγαθών και προϊόντων των Ιονίων Νήσων της τάξης του 35,1%. Σε ό,τι αφορά τα εξαγώγιμα προϊόντα, τη μεγαλύτερη  αύξηση καταγράφουν τα ποτά και ο καπνός και στον αντίποδα τη μεγαλύτερη μείωση (-34,8%) τα μη μεταλλικά ορυκτά.

Είναι προφανές, σημειώνει η εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» ότι για τα Επτάνησα άλλες είναι οι πηγές πλούτου, κυρίως ο τουρισμός, αφού πλην των τροφίμων όλα τα άλλα προϊόντα κρίνονται αμελητέα.

ΠΗΓΗ : Εφημ. “ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ”, 1-2/12/2012

0 Shares

Σχετικά άρθρα

“Στο σφυρί” 48 μαρίνες. Το 6ο πακέτο πώλησης μέσω ΤΑΙΠΕΔ αφορά το Μεγανήσι, τη Λευκάδα (Νυδρί) και το 5ο τη Βασιλική

Tο ΤΑΙΠΕΔ πρόκειται να προκηρύξει το αμέσως επόμενο διάστημα συνολικά 5 με 6 από τα 9 συνολικά πακέτα ιδιωτικοποίησης μαρίνων, μεταξύ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *