Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Μαΐου 2021

Οι εξαγωγές των Ιονίων Νήσων. Δεδομένα, τάση και προοπτικές σύμφωνα με το «Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών ΣΕΒΕ-ΙΕΕΣ»

Στον πρώτο πίνακα παρουσιάζονται οι 5 πρώτοι προορισμοί εξαγωγών και στον δεύτερο τα 5 δημοφιλέστερα εξαγώγιμα προϊόντα. Στην πρώτη στήλη των πινάκων τα ποσά σε χιλιάδες ευρώ. Τα στοιχεία προέρχονται από το «Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών ΣΕΒΕ-ΙΕΕΣ».

Τα Ιόνια Νησιά, έχουν ελάχιστη παραγωγή κι επομένως λίγες εξαγωγές, σε σχέση με άλλες περιοχές (περιφέρειες) της Ελλάδας. Την πρώτη θέση στη χώρα προορισμού καταλαμβάνει η Ιταλία, ακολουθούν η Ρωσία, η Γερμανία, Η Αγγλία και η Γαλλία. Η Γερμανία παρουσιάζει μια αύξηση στην προτίμηση ως χώρα εξαγωγών των παραγόμενων αγαθών και προϊόντων των Ιονίων Νήσων της τάξης του 35,1%. Σε ό,τι αφορά τα εξαγώγιμα προϊόντα, τη μεγαλύτερη  αύξηση καταγράφουν τα ποτά και ο καπνός και στον αντίποδα τη μεγαλύτερη μείωση (-34,8%) τα μη μεταλλικά ορυκτά.

Είναι προφανές, σημειώνει η εφημερίδα «ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ» ότι για τα Επτάνησα άλλες είναι οι πηγές πλούτου, κυρίως ο τουρισμός, αφού πλην των τροφίμων όλα τα άλλα προϊόντα κρίνονται αμελητέα.

ΠΗΓΗ : Εφημ. “ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ”, 1-2/12/2012

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *