Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
12 Μαΐου 2021

Σοκ: Σε διαθεσιμότητα κάθε τρίμηνο 6.200 δημόσιοι υπάλληλοι!

Εξειδικεύονται τα μέτρα που θεωρούνται προαπαιτούμενα για τη «σωστή» και αποτελεσματική εφαρμογή όσων έχει δεσμευτεί η χώρα Σύμφωνα με νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας όλο και πιο πιθανό θεωρείται να απαιτηθούν παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό με την ολοκλήρωση αναλογιστικών μελετών αλλά και στην τιμολόγηση των γενόσημων φαρμάκων.

Τα τελευταία μάλιστα 24ωρα εξειδικεύονται και τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι εντός του 2013. Επίσης

Πιο αναλυτικά, στο Μνημόνιο επιβεβαιώνεται ο στόχος μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, μέσω συνδυασμού των μέτρων κινητικότητας, μείωσης των συμβασιούχων, αποχωρήσεων και απομάκρυνσης τωνεπίορκων.

Για τη διαθεσιμότητα σημειώνεται πως έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά σχέδια από τα υπουργεία και βάσει αυτών θα τεθούν τριμηνιαίοι στόχοι για τις «επιβεβλημένες αποχωρήσεις».

Κάθε τρίμηνο του 2013 θα βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 6.250υπάλληλοι, οι οποίοι για ένα έτος θα λαμβάνουν το 75% του βασικού μισθού. Κάτι που, όπως αναφέρεται, θα βοηθήσει στη μετάβαση των εργαζομένων, εάν χρειαστεί, στον ιδιωτικό τομέα.

Εξάλλου, εντός του Ιανουαρίου του 2013 θα είναι έτοιμος νόμος για αλλαγές στη διαδικασία πρόσληψης στο Δημόσιο και στην αξιολόγηση των ανώτατων στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

ΠΗΓΗ : epikaira.gr via ΕΡΤ, Έθνος, MEGA

Σχετικά

Καθησυχάζει προσωρινά ο Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λευκάδας: «Δεν απειλείται κανένας υπάλληλος να βγει σε διαθεσιμότητα σε Δήμο Λευκάδας και Μεγανησίου.»

Κώστας Αραβανής: «Αντιστεκόμαστε στις «ΛΙΣΤΕΣ», στην «ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ» και στην διάλυση των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ»

Απειλεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Αναδρομική μείωση 25% από τις 12 Νοεμβρίου για όλο το προσωπικό των δήμων που δεν έστειλαν στοιχεία και απολύσεις

Επίκαιρη ερώτηση 18 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την διαθεσιμότητα

Κανένας υπάλληλος δεν τίθεται σε διαθεσιμότητα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Αγωγή κατά του Δημοσίου για τη διαθεσιμότητα ετοιμάζει ο Μπουτάρης. «Δεν θα στείλουμε λίστες»

Υπουργείο προς Δήμους: «Στείλτε τις λίστες αλλιώς φεύγουν όλοι οι ΔΕ υπάλληλοι»

Απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζητά ουσιαστικά ο Φούχτελ

Εγκύκλιος: Από σήμερα σε διαθεσιμότητα ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι ΔΕ αορίστου χρόνου που προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ – Τι δήλωσε ο Μανιτάκης για τις μετακινήσεις υπαλλήλων

Δημόσιο: προς έξοδο όσοι προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ

Aπολύσεις μετά τις κάλπες.Ποιοι κινδυνεύουν

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *