Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
9 Δεκεμβρίου 2021

Μεγανήσι. Χωρίς τακτικό δημοτικό συμβούλιο το Νοέμβριο

Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις  “βαρύγδουπες” τελευταίες  επιστολές, στο ίδιο μήκος κύματος εκπέμπει η δημοτική αρχή, με ακέραια και την ευθύνη του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Παναγιώτη Κονιδάρη, υπεύθυνου για την εύρυθμη λειτουργία  του.  Κατάφωρη παραβίαση του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος ορίζει υποχρεωτικά την διεξαγωγή ενός δημοτικού συμβουλίου κάθε μήνα.

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στις  26/10/2012,  ενώ αύριο τελειώνει ο Νοέμβριος και  συμβούλιο δεν έχει πραγματοποιηθεί,  με το ενδεχόμενο αυτό να γίνει κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο. Η  τακτική αυτή δεν είναι ούτε νέα, ούτε άγνωστη σε μια δημοτική αρχή που από την πρώτη κιόλας μέρα  “ροκανίζει” τον χρόνο που  της έχει απομείνει στην εξουσία,  κλωτσώντας το “τεκενεδάκι” λίγο πιο κάτω κι αφήνοντας τα προβλήματα του τόπου να διαιωνίζονται και να βαλτώνουν. Βλέπετε, πλησιάζει ο καιρός της “καυτής πατάτας” που ακούει στο όνομα προϋπολογισμός του δήμου για το 2013.

Επίσης, παραμένει ανοιχτή και η υπόσχεση (για τα μάτια του κόσμου) της  επαναφοράς  στο δημοτικό συμβούλιο του θέματος  του τουριστικού καταφυγίου Βαθέως, έχοντας την ελπίδα ότι θ΄ ατονήσει ενόψει μιας  προσχηματικής διαβούλευσης για τον/τους  βιολογικούς. Υπάρχει και η δημοσιότητα που πήρε το θέμα της  αύξησης των δημοτικών τελών στη Λευκάδα,  όπως και η αλλαγή των μετόχων στην εκεί μαρίνα.  Ρε κάτι συμπτώσεις!

Γι΄ αυτό σας λέω, άστα τα συμβούλια για αργότερα.  Αδημοσίευτη σειρά αποφάσεων από το τελευταίο,αλλά και από προηγούμενα δημοτικά συμβούλια.  Τι τις θέλουμε ;  Γιατί να γνωρίζει ο λαός και ο δημότης;  Άλλωστε γνωστή είναι η μοίρα του.  Αφού τις γνωρίζουν οι εκλεγμένοι που τις πήρανε, αυτό φτάνει, αρκεί! Πρέπει να συνηθίσει στην ιδέα πως άλλοι θ΄αποφασίζουν γι αυτόν.

Ο δήμαρχος  τα΄ γραψε στις 2ι/12/2012:  “Το Μεγανήσι, για πολλούς λόγους, δεν βιώνει σήμερα το μέγεθος της κρίσης των αστικών κέντρων“.  Αργότερα, λέει, μπορεί,  αλλά άμα τον ξαναψηφίσουμε,  θα κάνει “την κρίση ευκαιρία“. Ρε κάτι συμπτώσεις! Έ λοιπόν, ναι, αφού το λέει ο δήμαρχος,  έτσι θα΄ναι.  Έτσι δε συνέβαινε μέχρι τώρα;

Άφαντη και η αντιπολίτευση. Καμιά αντίδραση, για να καταλάβουμε που κινείται. Μοιάζει με φρεσκοαποκεφαλισμένο κόκορα που τινάζεται δεξιά κι αριστερά λίγο πριν παραδώσει το πνεύμα του. Δεν γίνεται και ένα συμβούλιο μήπως εκεί αναγκαστούμε να αναθεωρήσουμε άποψη!  Γι΄ αυτούς δεν φαίνεται ν΄ανησυχούν οι κρατούντες τα ηνία του δήμου. Απλά κι ίδιοι απορούν γιατί,  ενώ δεν φαίνεται αντιπολίτευση,  κάπου υπάρχει σαν εκείνο το θηρίο της αποκάλυψης που υπήρχε και δεν ήταν και θα επιστρέψει μετά.  Ρε μυστήρια πράγματα!  Εδώ  όμως να κλείσουμε για να μην σας κουράζουμε. Γι΄ αυτό  υπάρχουν τα διάφορα κανάλια της τηλεόρασης.

ΥΓ:  Κάτι “ημιτελή” έργα που απειλούνται με επιστροφές χρημάτων, ξέρετε,  τα λιμάνια του Αθερινού και στα Σπήλια, κάτι προθεσμίες μέχρι τέλος  Σεπτεβρίου… Τί έγινε με αυτά, ξέρει κανένας;

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *