Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
3 Αυγούστου 2021

Τουρισμός χωρίς αεροπορική σύνδεση, γίνεται;

Όχι, δεν γίνεται. Εξαιρείται η περίπτωση της Λευκάδας, της Πρέβεζας κι όλης της Δυτικής Ελλάδας!!!!

Κατά τα άλλα αναμένουμε αύξηση του τουρισμού !!

Πάει καιρός που κόπηκαν τα δρομολόγια του αεροπλάνου με την Αθήνα. Παρέμεινε η επιδοτούμενη σύνδεση με τα Ιόνια νησιά και την Κρήτη. Τακτική μεν, αραιή όμως. Εν τούτοις υπάρχει. Βοηθάει την ανάπτυξη πακέτων τουρισμού για την επίσκεψη όλων των νησιών του Ιονίου( island hopping) αλλά και την εσωπεριφερειακή επικοινωνία .

Με την σύνδεση της Αθήνας όμως και επομένως με όλο τον κόσμο, τι γίνεται;

Δεν είναι δυνατόν να έρθει στην Λευκάδα μεμονωμένος τουρίστας, αν δεν απευθυνθεί σε εταιρία που να φέρνει τους πελάτες της στην Λευκάδα.

Το κυριότερο όμως είναι ότι όπως ΔΕΝ έχουμε καμιά αναφορά στον χάρτη για ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ιταλία (νησί χωρίς λιμάνι).., έτσι βγαίνουμε απ τον χάρτη σαν προορισμός αεροπορικός.

Και- αν θέλετε- από χώρες της ΕΕ, μπορεί να βρει εισιτήριο. Από τις χώρες όμως που όλο ακούγεται ότι αναμένονται εκατομμύρια τουρίστες, τι θα συμβεί;; Λένε για Ρωσία, για Κίνα κλπ!!

Αν δηλαδή ένας τουρίστας ψάξει να βρει πτήση από την Ρωσία -ας πούμε- για να έρθει στη Λευκάδα, δεν μπορεί να βρει άκρη .Θα βγάλει μέχρι την Αθήνα αλλά μετά θα πρέπει να πάει στον Κηφισό , να πάρει το λεωφορείο και νάρθει στον προορισμό του. Θα μείνει – έτσι- ευχαριστημένος και θα το πει και σε άλλους να έρθουν ή  θα  γυρίσει πίσω με το επόμενο αεροπλάνο..;  Ιδού μια απλή απορία.

Το σωστό θα ήταν να έρχονται τουρίστες από το αεροδρόμιο της χώρας τους και –έστω με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα να έφταναν στο Άκτιο όπου θα τους περίμενε το νοικιασμένο αυτοκίνητο για την διαμονή τους στη Λευκάδα.

Αυτούς- νομίζω- τους τουρίστες ψάχνουμε. Με κάποιο εισόδημα ..

Χωρίς- λοιπόν- χρονοτριβές, χωρίς τυμπανοκρουσίες , χωρίς ανταγωνισμούς για το ποιος πρώτος θα πιέσει, για το ποιος πρώτος θα το καταφέρει να ξανα-υπάρξει αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, τούτο πρέπει να γίνει άμεσα με την πίεση και συμμετοχή όλων των φορέων του τουρισμού και του εμπορίου και απ τους πολιτικούς όλων των παρατάξεων.

Γιατί οι τουρίστες έρχονται ψάχνοντας με απλές κινήσεις απ το διαδίκτυο(αγγίζει το 30% το ποσοστό των διακινούμενων τουριστών μέσω διαδικτύου), κι αν δεν βρίσκουν προορισμό πάνε αλλού, δίπλα μας, παντού.

Κι ακόμα γιατί τουρισμός με κισμέτ και αυτόματο πιλότο, Δεν γίνεται.

Παναγιώτης Σκληρός

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

 1. I surely agree with you, having experienced this problem last september.
  I had invited my friends from the south of France and they had to take three flights to get to Lefkada. And the nearest airport was Ioannina.
  Having Aktio near Lefkada, it is a pity not being able to use this airport especialy for low cost lines.
  Without easy access to a place, no matter how beautiful it is, there is no possibility to develop tourism. And I know that whoever visits Lefkada and Meganisi remains thrilled with the natural beauty of these islands.
  Regards,
  Kiveli Lambrianidu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *