Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Σεπτεμβρίου 2019

Για την τροποποίηση της ΚΥΑ 168040 και την υδροδότηση της Λευκάδας

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ 168040/3-9-2010

(για την Γη Υψηλής Παραγωγικότητας)

 

Με ικανοποίηση ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως ύστερα από συντονισμένες παρεμβάσεις και συνεργασίες του βουλευτή Σπύρου Μαργέλη με την Πολιτική Ηγεσία των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αφενός, και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αφετέρου, τροποποιείται η γνωστή μας πλέον Κοινή Υπουργική Απόφαση (αρ. 168040/3-9-2010), με την οποία ορίστηκαν τα κριτήρια για τον καθορισμό της Γης Υψηλής Παραγωγικότητας.

Θυμίζουμε πως με προηγούμενη τροποποίηση της ΚΥΑ (ΦΕΚ 102Β / 1.2.2011) καταργήθηκε το κριτήριο με βάση το οποίο ζώνη 300 μέτρων από τις ακτές της Λευκάδας και των Νησιών μας (Κάλαμος, Καστός, Μεγανήσι) χαρακτηριζόταν ως Γη Υψηλής Παραγωγικότητας και απαγορευόταν οποιαδήποτε δραστηριότητα πλην της γεωργικής (βλέπετε σχετικό δελτίο τύπου του γραφείου μας στις 22 Ιανουαρίου 2011).

Με την προωθούμενη τώρα τροποποίηση διευκρινίζεται και ορίζεται πως η αρχική ΚΥΑ έχει εκδοθεί για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, σαν βάση για τον καθορισμό των γεωγραφικών ορίων της Αγροτικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας και την έκδοση στο μέλλον των σχετικών υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες θα καθορίζονται οι ζώνες Αγροτικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας σε όλη τη χώρα.

Έτσι, μετά την δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως μέσα στις προσεχείς ημέρες της νέας τροποποιητικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (η οποία ήδη έχει υπογραφεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς Κώστα Σκανδαλίδη και Τίνα Μπιρπίλη) δεν θα απαιτείται πλέον χορήγηση πιστοποιητικού από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας για τον χαρακτηρισμό του κάθε ακινήτου. Με αυτόν τον τρόπο επιλύεται με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα που είχε προκύψει και ταλαιπωρούσε τους τελευταίους μήνες όλους τους εμπλεκόμενους (πολίτες, συμβολαιογράφους, μηχανικούς, υπηρεσίες).

Για την ιστορία θυμίζουμε πως με δελτίο τύπου του γραφείου μας στις 16/2/2011 είχαμε ενημερώσει τους συμπολίτες μας για τις ενέργειες του βουλευτή. Ενέργειες που συνέχισε ο βουλευτής όλο το προηγούμενο διάστημα από κοινού με τον βουλευτή Κεφαλονιάς Σπύρο Μοσχόπουλο, με αποτέλεσμα, σε πολύωρη συνεργασία που έλαβε χώρα στις 21/2/2011 με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κανελλόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή του ιδίου Υπουργείου κ. Βιτζηλάκη, να προκριθεί τελικά και να συμφωνηθεί, μεταξύ πολλών εναλλακτικών λύσεων που συζητήθηκαν, η έκδοση τροποποιητικής ΚΥΑ με το περιεχόμενο που έχουμε αναφέρει.

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΠΙΣΤΩΣΗ 4,3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Υδροδότησης της ΛΕΥΚΑΔΑΣ, της Πρέβεζας και της Άρτας


Με ξεχωριστή ικανοποίηση ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας πως με αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 4,3 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάθεση της μελέτης «Κατασκευή έργων ύδρευσης Νομών Λευκάδας, Πρέβεζας, Άρτας».

Συγκεκριμένα, 3.279.575 ευρώ εγκρίνονται για την «Προμελέτη και οριστική μελέτη υδραυλικών και ηλεκτρομηχανολογικών έργων – Τεύχη δημοπράτησης» και 1.104.566 εκ. ευρώ για τις υποστηρικτικές μελέτες: Περιβαλλοντική Μελέτη, Τοπογραφική Μελέτη, Γεωλογική Μελέτη, Γεωτεχνικές Έρευνες και Μελέτες.

Θυμίζουμε πως για το θέμα της συμπληρωματικής υδροδότησης της Λευκάδας από τις πηγές του Λούρου είχε πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών με συμμετοχή  όλων των αρμοδίων στις 2/2/2011 για την οποία έχουμε ενημερώσει σε σχετικό δελτίο τύπου του γραφείου μας στις 16/2/2011.

Μετά την απόφαση του Υπουργού για χρηματοδότηση των μελετών ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης δήλωσε:

«Όταν λέμε πως και μέσα στην κρίση που περνάει η χώρα μας υπάρχουν δυνατότητες, προγράμματα και ευκαιρίες το εννοούμε.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύουμε πως με σχέδιο και δουλειά, ανάδειξη και στενή παρακολούθηση των θεμάτων που απασχολούν τον τόπο μας μπορούμε να πετυχαίνουμε τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για τα μεγάλα έργα που λύνουν προβλήματα και φέρνουν ανάπτυξη και πρόοδο στην Λευκάδα μας.

Είναι αυτονόητο αλλά το νιώθω ως χρέος μου, να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα για την κατανόηση που δείχνει και τις αποφάσεις που παίρνει για την υποστήριξη της Ελληνικής Περιφέρειας.».

 

Από το Γραφείο Τύπου

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *