Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Προαιρετική τελικά η φοροκάρτα

Foto: connection.gr

Προαιρετική θα είναι η χρήση της φοροκάρτας στις συναλλαγές, που θα εκδώσει για όλους τους φορολογουμένους, το Υπουργείο Οικονομικών και η χρήση της θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2011. Αυτό τονίζει σε δήλωσή του στο ” ΒΗΜΑ της Κυριακής” , ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Σπινέλλης.
Σύμφωνα με τον κ. Σπινέλλη, η κάρτα δεν θα περιέχει προσωπικά στοιχεία αλλά έναν αριθμό. Ο καταναλωτής θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει μέσω του Διαδικτύου τι και πόσα χρήματα έχει ξοδέψει για αγαθά και υπηρεσίες.
Η προμήθειά της φοροκάρτας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, θα γίνεται από τις τράπεζες, ενώ οι καταναλωτές θα εξακολουθούν να ζητούν αποδείξεις.

Ιστορικό
ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ
Οι πολίτες θα προµηθεύονται από την τράπεζα της επιλογής τους τη φοροκάρτα, µέσω της οποίας θα καταγράφονται οι συναλλαγές τους

Κάθε µήνα ο λογαριασµός
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ κάθε µήνα οι τράπεζες θα δίνουν µια αναλυτική κατάσταση συναλλαγών στη ΓΓΠΣ, η οποία αφενός θα περνά τις αποδείξεις στον λογαριασµό αφορολογήτου κάθε φορολογουµένου και, αφετέρου, θα µπορεί να έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των επιτηδευµατιών και τον ΦΠΑ που οφείλουν.
Οι πολίτες, από την πλευρά τους, σε ειδική εφαρµογή που θα δηµιουργήσει η ΓΓΠΣ, θα µπορούν να µπαίνουν στο σύστηµα και να βλέπουν, µε χρήση των προσωπικών τους κωδικών, πόσες αποδείξεις έχουν µαζέψει.


Προαιρετική το 2011

Η χρήση της φοροκάρτας τουλάχιστον για το 2011 θα είναι προαιρετική και δεδοµένου ότι στην αρχή τουλάχιστον όλα τα καταστήµατα και οι ελεύθεροι επαγγελµατίες δεν θα µπορούν να υποστηρίξουν το νέο σύστηµα, εξαιτίας των απαραίτητων µηχανηµάτων ΡΟS. Οι χάρτινες αποδείξεις θα µπορούν να χρησιµοποιούνται κανονικά, συµπληρωµατικά.

ΠΗΓΗ Ιστορικού: ΤΑ ΝΕΑ, 13.10.2010

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights