Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
25 Ιανουαρίου 2021

Συνάντηση Περιφερειαρχών με Στυλιανίδη – Σπ. Σπύρου: «Το Αθηνοκεντρικό Κράτος να καταργήσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις»

Σκληρή ήταν, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπυρίδωνα Σπύρου, η στάση όλων των Περιφερειαρχών απέναντι στον Υπουργό Εσωτερικών, Ε. Στυλιανίδη, με τον οποίο συναντήθηκαν χθες, προκειμένου να του εκθέσουν τα μείζονα ζητήματα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Μόνο 600.000 ευρώ αντί 9,5 εκ. ευρώ στην Π.Ι.Ν. για το 2012

  Μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους ο κ. Σπύρου, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συζήτησης που είχε με τον κ. Στυλιανίδη, ο οποίος ναι μεν έδειξε να κατανοεί τα προβλήματα, εν τούτοις δε δόθηκε άμεσα λύση.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έκανε λόγο για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την αρχή της Αιρετής Αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού, να στεριώσει ένας νέος θεσμός, για τις αλλεπάλληλες περικοπές πόρων προς την Αυτοδιοίκηση, για τη μεγάλη μείωση των λειτουργικών δαπανών και, το κυριότερο, για το γεγονός ότι από τους θεσμοθετημένους πόρους των 9,5 εκ. ευρώ που αναλογούσαν στην Π.Ι.Ν. για το 2012 έφτασαν μόνο οι 600.000 ευρώ στις αρχές του χρόνου!

«Μας υποχρεώνουν να παραιτηθούμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρου, τονίζοντας ότι επενδυτικά έργα, αναπτυξιακά έργα αλλά και αυτά των υποδομών δεν μπορούν να γίνουν πλέον, αν δεν δοθούν άμεσα τα χρήματα που οφείλει το Υπουργείο προς τις Περιφέρειες.

Το «Αθηνοκεντρικό Κράτος», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, «αντί να καταργήσει τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, στην πράξη αποδυναμώνει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, όταν σε όλα τα Κράτη της Ευρώπης είναι ο πλησιέστερος στον πολίτη θεσμός».

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

  Τέλος, ο κ. Σπύρου τόνισε ότι ζητούμενο είναι η συνάντηση των Περιφερειαρχών με τον Πρωθυπουργό, για να τους εξηγήσει αν πραγματικά επιθυμεί τη συνέχιση του θεσμού, ενώ το προγραμματισμένο για τα μέσα Δεκέμβρη συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας αναβάλλεται μέχρι να λυθούν οριστικά τα οικονομικά προβλήματα, που δυσχεραίνουν τη λειτουργία των Περιφερειών σε όλους τους τομείς.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ενημέρωση για τις έρευνες των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο από Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κέρκυρα 10 Απριλίου  2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ταχ. Δ/νση: Αλυκές Ποταμού                    49100, Κέρκυρα                                         […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *