Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Ιουνίου 2021

Επιστολή του Σ. Σκιαδαρέση προς τον Δήμαρχο Λευκάδας Κ. Αραβανή για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Λευκάδα, 26/11/2012
Αρ. Πρωτ: 2616

ΠΡΟΣ: Δήμαρχο & Μέλη
Δημοτικού Συμβουλίου
Λευκάδας
Διοικητήριο Τ.Κ. 31100
Λευκάδα

Θέμα: Αυξήσεις σε τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή σας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου Λευκάδας σχετικά με την τακτική σας να εκμαιεύετε τη λήψη πολύ σημαντικών αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσεων που αφορούν το σύνολο των δημοτών -επαγγελματιών και μη- χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους αρμοδίους φορείς!

Το Επιμελητήριο Λευκάδας ως εκπρόσωπος των επαγγελματιών κατανοεί απολύτως ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εισπράττει ο Δήμος για την ύδρευση λιγότερα χρήματα από όσα καταβάλλει για αυτήν. Όμως, ποιο είναι το πραγματικό κόστος; Είναι δυνατόν, επειδή δεν μπορείτε να βρείτε ή να πείσετε όσους σας οφείλουν, να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, να προβαίνετε σε υπέρογκες αυξήσεις εις βάρος όσων είναι συνεπείς; Δηλαδή, για άλλη μια φορά, κατά την πάγια τακτική του ελληνικού δημοσίου, θα επιβαρυνθούν μόνο οι νομοταγείς και θα γλιτώσουν οι παράνομοι;

Είναι αδιανόητο, σε αυτή την άσχημη οικονομική συγκυρία για τους επαγγελματίες αλλά και για τους ιδιώτες, αντί να προσπαθήσετε να εξορθολογήσετε τα έξοδα του Δήμου, να προσπαθείτε με υπέρογκες αυξήσεις σε δημοτικά τέλη να καλύψετε τα χρέη που ο ίδιος ο Δήμος έχει δημιουργήσει, είτε λόγω κακοδιαχείρισης, είτε λόγω αδυναμίας εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων ελέγχου των παροχών.

Σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι αναμφίβολο πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλον! Ταυτοχρόνως, από αυτές περιμένουμε να συνεχίσουν να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους αλλά και να είναι κερδοφόρες, ώστε να πληρώνουν και για τη συντήρηση ενός σπάταλου, αντιπαραγωγικού και γραφειοκρατικού κρατικού μηχανισμού, από τον οποίο δεν εξαιρείται η αυτοδιοίκηση!

Κύριε Δήμαρχε,

Δεν διαφωνούμε μαζί σας και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επειδή έχουμε διάθεση να αντιπολιτευθούμε. Αντιθέτως, έχουμε επανειλημμένως προσπαθήσει να σας βοηθήσουμε και να σας υποστηρίξουμε σε αποφάσεις που έχετε πάρει στο παρελθόν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχθούμε κάθε απόφαση σας μόνο και μόνο, για να διατηρήσουμε τις καλές μας σχέσεις! Ο ρόλος του Επιμελητηρίου δεν είναι οι δημόσιες σχέσεις αλλά το δημόσιο έργο προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Ευελπιστούμε ότι κι εσείς αντιλαμβάνεσθε πως ο ρόλος σας είναι τα συμφέροντα του συνόλου των δημοτών και πρωτίστως όσων είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Ο εύκολος τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα της ύδρευσης και της αποχέτευσης είναι οι υπέρογκες αυξήσεις τις οποίες αποφασίσατε, ενώ ο δύσκολος τρόπος είναι να βρείτε γιατί και πώς από τα περίπου 9.000.000m3 νερού, τα οποία όπως φαίνεται στα χαρτιά διαχειρίζεται ετησίως ο Δήμος, τιμολογείτε μόλις τα 1.500.000m3 , ενώ εισπράττετε πολύ λιγότερα. Εμείς δεν θα μπούμε στην διαδικασία της εύκολης καταγγελίας, για να γίνουμε αρεστοί. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Σας προτείνουμε, πριν η κατάσταση τεθεί εκτός ελέγχου, να παγώσετε την απόφαση σας και να φτιάξετε μια ομάδα εργασίας, η οποία θα ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα και η οποία κατόπιν διερεύνησης όλων των πιθανών τρόπων επίλυσης του προβλήματος θα εισηγηθεί τα πορίσματά της σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ληφθεί οριστική και κοινής αποδοχής απόφαση. Φρονούμε, τέλος, ότι στην παραπάνω επιτροπή θα πρέπει να συμμετέχει ένας εκπρόσωπος κάθε δημοτικής παρατάξεως, ένας εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου και ένας υπάλληλος του Δήμου, γνώστης των τεχνικών πτυχών του θέματος.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

ΠΗΓΗ : MYLEFKADA

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *