Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Δεκεμβρίου 2021

Ο Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου για την επίσκεψη του Λόταρ Γκρόσκλαους στην Κέρκυρα

Απαντώντας ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, τόσο στο Βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Σαμοϊλη όσο και στον επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α.», Θ. Γαλιατσάτο, αναφορικά με την επίσκεψη στην Κέρκυρα του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας του Rugen, Λόταρ Γκρόσκλαους, σημειώνει ότι η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά τις εργασίες της Ελληνογερμανικής συνέλευσης της Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει προ μηνών για τη συνεργασία μεταξύ Περιφερειών των δύο κρατών, που έχουν κοινά οικονομικά χαρακτηριστικά, όπως είναι ο Τουρισμός, χαρακτηριστικά που συμπίπτουν για τις Περιφέρειες του Rugen και των Ιονίων Νήσων.

Σκοπός της επίσκεψης, διευκρινίζει .ο Περιφερειάρχης, ήταν να συνεχίσουμε τη συζήτηση σε επίπεδο αυτοδιοίκησης, τόσο με τους Δήμους, όσο και με την Περιφέρεια, για τον τρόπο που οι ίδιοι έχουν επιλύσει διάφορα θέματά τους και πως εμείς διαχειριζόμαστε το τουριστικό προϊόν.

Σ’ αυτό το επίπεδο, η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας μόνο θετικά οφέλη επιφυλάσσει και για τις δύο πλευρές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Περιφερειακού Συμβουλίου με διευθυντικά στελέχη της αυτοδιοίκησης και δεν ήταν καθόλου κρυφή.

Το γεγονός αυτό ανησύχησε τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Σαμοίλη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ, Θόδωρο Γαλιατσάτο, ώστε να χρειαστεί να εκδώσουν επικριτικά Δελτία Τύπου και μάλιστα ο κ. Γαλιατσάτος, ελαφρώς απειλητικό.

Θέλω να  τονίσω στον κύριο Γαλιατσάτο ότι το πολιτικό του ανάστημα δεν του επιτρέπει να αποθρασύνετε, γιατί είμαι αναγκασμένος να του υπενθυμίσω, για μια ακόμα φορά, ότι επί της θητείας του, ως Αντινομάρχης, έγινε κάτω από τη μύτη του η μεγαλύτερη υπεξαίρεση από το ταμείο της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλονιάς και Ιθάκης και που με εντολή του σημερινού Περιφερειάρχη, ερευνάτε η υπόθεση σε βάθος μέχρι σήμερα, για να διαλευκανθεί σε όλες της τις πτυχές.

Είναι αλήθεια, κύριε Γαλιατσάτο, ότι στα γενικά και αόριστα δεν τα πάτε άσχημα. Στην περιγραφή των προβλημάτων έχετε πολύ καλές επιδόσεις.

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ έχω την εντολή να αξιοποιήσω όλες τις δυνατότητες που έχω, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, ώστε να μην χαθεί η κοινωνική συνοχή και να διεκδικήσουμε όλες τις ευκαιρίες οι οποίες θα εξασφαλίσουν στους συμπολίτες μας ένα καλύτερο μέλλον.

Εσείς επενδύστε στην αβεβαιότητα, τη σύγχυση, στην κινδυνολογία και στο χάος. Δεν καταθέτετε προτάσεις και αυτό οι πολίτες το αντιλαμβάνονται.

Περί ξεπουλήματος και εκχωρήσεων να απευθύνεστε αλλού και όχι σε μένα. Κατά τα άλλα θα περιμένουμε την ανάπτυξη, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη διαχείριση της καθημερινότητας να μας έλθει από τον ουρανό;

Εμείς είμαστε αποφασισμένοι, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, να αντιπαλέψουμε με όλες τις δυσχερείς συγκυρίες, να αναζητήσουμε λύσεις, να προωθήσουμε προτάσεις που θα οδηγήσουν τα νησιά μας και τον τόπο μας, μακριά από το αδιέξοδο και στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *