Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Νέο μέτωπο με τους δημότες του άνοιξε ο δήμαρχος Λευκάδας – Έρχεται και η σειρά του Μεγανησίου

Μετά το φιάσκο με την ΕΥΔΑΠ και νέο μέτωπο φαίνεται ν΄ανοίγει ο δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Αραβανής και η δημοτική παράταξη που έχει τα ηνία του δήμου Λευκάδας.

Αιτία οι τελευταίες υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, την ύδρευση και την αποχέτευση που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των δημοτών, ήδη πραγματοποιήθηκε μία συγκέντρωση φορέων και πολιτών με πρωτοβουλία της παράταξης «Όλοι μαζί για την Λευκάδα» και τον Κων/νο Δρακονταειδή μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κος Σωτήρης Σκιαδαρέσης, σύσσωμο το προεδρείο του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Ελλομένου, από την παράταξη «Ενεργοί πολίτες» του κ. Ξενοφώντα Βεργίνη παραβρέθηκε και χαιρέτησε τη πρωτοβουλία ο κος Βασίλειος Στραγαλινός, επίσης παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύβουλοι Μάρκος Νικητάκης, Νικόλαος Μπρατζουκάκης , Γιώργος Φίλιππας και πλήθος δημοτών.

Όπως μας δήλωσε ο κ. Δρακονταειδής:  “δεν γνωρίζω  που εδράζεται η αιφνίδια απόφαση του δημάρχου και της δημοτικής παράταξης που τον στηρίζει για τόσο μεγάλες αυξήσεις την συγκεκριμένη χρονική στιγμή χωρίς τουλάχιστον εμφανή πίεση από την κεντρική εξουσία.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ανάγκη εξορθολογισμού των τιμολογίων που προέκυψαν από τις συνενώσεις των δήμων με τον Καλλικράτη, αλλά αυτές οι αυξήσεις είναι παράλογες κι εξωφρενικές ιδιαίτερα εάν λάβουμε υπόψιν μας την κρίση που διέρχεται η χώρα, η οποία δεν έχει αφήσει αλώβητους τους δημότες μας , τόνισε.

Ετοιμάζουμε και νέες συγκεντρώσεις με αμέσως επόμενη την Τετάρτη στα Λαζαράτα, θα καλέσω και την αντιπολίτευση και όλους τους θιγόμενους δημότες για να ανατρέψουμε τις νέες αυξήσεις όπως πράξαμε και με την ΕΥΔΑΠ για την οποία θεωρούμε ότι δεν τελειώσαμε και επαγρυπνούμε.

Κλείνοντας εκτίμησε ότι και στο Μεγανήσι σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να εφησυχάζουμε.

Άλλωστε ο δήμαρχος Λευκάδας κος Κώστας Αραβανής με τον δήμαρχο Μεγανησίου κ. Στάθη Ζαβιτσάνο προέρχονται από την ίδια «πολιτική μήτρα», προσθέσαμε εμείς με χαμόγελο, μην ξεχνάτε ότι η ΕΥΔΑΠ ήρθε ως θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μεγανησίου.

Υπενθυμίζουμε και την συγκέντρωση που είχε κάνει ο δήμαρχός μας και στα τρία χωριά για να μας ενημερώσει για την «οριακή» κατάσταση των οικονομικών του δήμου Μεγανησίου.

Δείτε σχετικά: Σπαρτοχώρι 10/9/2012: Κάλεσμα για να «βάλουμε πλάτη» και στον δήμο από τον δήμαρχο

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights