Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Οκτωβρίου 2021

Επίθεση ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Παφίλη

«Ο λαός να μη χάσει πολύτιμο χρόνο αναμένοντας “νέους σωτήρες”, τονίζει ο Θανάσης Παφίλης στη Real News και εκτιμά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνεται γρήγορα σε ΠΑΣΟΚ του 2009», απορρίπτοντας κάθε συνεργασία του ΚΚΕ μαζί του.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ θεωρεί πολύ πιθανό η κρίση να οδηγήσει σε πόλεμο, εκτιμώντας πως, και αυτό να μη γίνει, στόχος της Ε.Ε. είναι αυτή να ξεπεραστεί, αφήνοντας τους λαούς της Ευρώπης «ερείπια». Ιδιαίτερα σκληρός είναι απέναντι στη Χρυσή Αυγή, για την οποία υποστηρίζει ότι «είναι εχθρός του εργάτη και πιστός σκύλος των αφεντικών», ενώ προσθέτει ότι το καλύτερο φάρμακο είναι η λαϊκή απομόνωση.

ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

 1. Το πάγωμα του Μνημονίου, το μορατόριουμ έως τηνεπαναδιαπραγμάτευσή του, ή εν τέλει την ακύρωσή του, όπως έχουν κάνει έως τώρα σειρά χωρών της Ευρώπης μηδέ της Γερμανίας εξαιρουμένης για τα δικά τους χρέη
  η εξέταση από Διεθνή Επιτροπή (κατά το προηγούμενο επίσης πολλών κρατών) της νομιμότητας ή του επαχθούς περί το χρέος, είναι μέτρα που μπορεί να υποστηρίξει σύσσωμος ο ελληνικός λαός, αν ταυτοχρόνως
  αναζητηθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες εκείνων που οδήγησαντη χώρα σε Κατοχή και τον λαό σε Αιχμαλωσία.
  Η άμεση κατάργηση του καλπονοθευτικού νόμου Σκανδαλίδη – Παυλοπούλου και η καθιέρωση της απλής αναλογικής (ώστε να μπει επιτέλους και η… Ντόρα στη Βουλή), η κατάργηση του τερατώδους και Βενιζέλειου νόμου περί ευθύνης Υπουργών, είναι
  μέτρα που έχουν πάνδημη υποστήριξη, όχι μόνον από τις αντιμνημονιακές δυνάμεις ή μόνον απ’ τις αριστερές.
  Επίσης: η ρύθμιση των χρεών των νοικοκυριών, ο δημόσιος έλεγχος των Τραπεζών, ώστε να διοχετευθούν κεφάλαια για την ανάπτυξη, η καταδίωξη της φοροδιαφυγής, μπορούν να είναι τα πρώτα άμεσα μέτρα για την αλλαγή πορείας της χώρας, για την έξοδο από το σπιράλ της ύφεσης και της λιτότητας.
  Η αξιοποίηση και η ανάπτυξη των εθνικών πόρων, η ανάταξη της παραγωγικής βάσης δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, με την υποστήριξη του λαού όμως, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος προς την κατεύθυνση της ανάπτυξηςκαι την έξοδο απ’ την ύφεση. Με δικαιότερη κατανομή του πλούτου εν πρώτοις κι ύστερα βλέπουμε
  Η ανακοπή των επερχομένων κακών που προβλέπονται απ’ το Μνημόνιο και η αρχή της θεραπείας όσων κακών έως τώρα προκάλεσε, είναι κάτι που μπορεί να γίνει εδώ και τώρα, αν ο λαός κληθεί να πάρει την υπόθεση στα χέρια του.
  Προσωπικώς, εκτιμώ το φιλότιμο των Ελλήνων και πιστεύω ότι πολλά δεινά μπορούμε να αποτρέψουμε κι άλλα να διορθώσουμε, αν οι εργαζόμενοι πολίτες, οι επιστήμονες, οι νέοι, κληθούν να συμμετάσχουμε στις ευθύνες της διακυβέρνησης.
  Βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας αυτές τις ημέρες θαυμαστά πράγματανα συμβαίνουν: μια
  ολόκληρη μιντιακή τρομοκρατία να καταρρέει,
  μνημονιακά κόμματα να επιδίδονται πανικόβλητα σε φθηνές ντρίμπλες, τον ΣΕΒ να κάνει επικοινωνιακά κόλπα, πολύ παιδαριώδη για να πιάσουν τόπο.
  Φαίνεται σαν λαός να μίλησε στις εκλογές και τώρα να ’χει στήσει αυτί.Ακούει και κρίνει.
  Και κατά τούτο δεν καταλαβαίνω τη στάση του ΚΚΕ. Δύο λόγια μόνο θα πω και δεν θα ξανασχοληθώ – όχι από αλαζονεία, αλλά από πικρία.
  Είναι σαν να καίγεται το σπίτι των εργατών και το Κόμμα της εργατικής τάξης να μας προτείνει τα σχέδια του νέου μας σπιτιού στον σοσιαλισμό!
  Τώρα χάνονται δουλειές, τώρα σκλαβώνονται οι εργάτες, τώρα κλείνουν μαγαζιά, τώρα αυτοκτονούν άνθρωποι και το ΚΚΕ δεν συμμετέχει, ούτευποστηρίζει έστω μια κυβέρνηση που θα προσπαθήσει να τα σταματήσει όλα αυτά.
  Γιατί;
  Διότι «ο Τσίπρας λέει ψέματα, εξαπατά τον λαό, δεν θα γίνουμε σαν τα μούτρα σας».
  Δίκη προθέσεων;
  Παραλογισμός;
  Απορία ψαλτού βηξ;
  Ο,τι κι αν είναι, αφήνει τον λαό αβοήθητο. Η αποστασιοποίηση του ΚΚΕ για να μην καλλιεργήσει τάχα στο λαό αυταπάτες, αποβαίνει τελικώς χρήσιμη σε όσους επιδιώκουν να μην αλλάξει τίποτε.
  Θα αλλάξουν όλα αύριο, μας διαβεβαιώνει το ΚΚΕ και ως τότε, τιμωρείόσους είχαν αυταπάτες, λέει, για το… Μάαστριχτ. Εως τότε ας χαθούν μεροκάματα,ας κλείσουν σπίτια και μαγαζιά, ας χαθούν ζωές, όταν
  όλοι χάσουμε τις αυταπάτες που μας καλλιεργεί η απλώς αριστερά (!) και προσχωρήσουμε στην Αίρεση των Καθαρών, θα σωθούμε.
  Με έναν λόγο, η Ελλάδα ζητάει την αρωγή του ΚΚΕ και το ΚΚΕ τηςυπαγορεύει όρους. Η εργατική τάξη χρειάζεται το ΚΚΕ και οι αριστεριστές της ηγεσίας του την κοιτούν στα δόντια να δουν αν είναι…. κομμουνιστική.
  Ως εδώ!
  Αν συνεχίσει έτσι το ΚΚΕ, ο λαός θα το προσπεράσει, δεν θα τοχρειάζεται.
  Οπως επίσης, ούτε πιστοποιητικά αριστεροσύνης χρειάζονται οιπολίτες για να τους στέρξει το ΚΚΕ στην αγωνία τους.
  Ενα κόμμα με τέτοια ιστορία και τόσους αγώνες, συχνά συκοφαντημένο, που έχει χύσει το αίμα του σε μάχες, σε φυλακές, σε εξορίες, που δημιούργησεταξικά συνδικάτα, που είχε μπροστάρηδες τους ποιητές μας,
  κάθεται τώρα και μας κάνει δίκη προθέσεων.
  Προβάλλει το μάξιμουμ για να μη στέρξει στο μίνιμουμ (ακόμα και για να μας «μάθει», βρ’ αδερφέ, να αγωνιζόμαστε κι εμείς οι «άμαθοι» για το μάξιμουμ).
  Ομως, έως εδώ η σεχταριστική αλαζονεία.
  Πολλοί από τους αριστερούς, από το 1974 έως σήμερα διυλίσαμε τον κώνωπα και κατάπιαμε την κάμηλο – μπορεί το ΚΚΕ να ζει με το γινάτι της διάσπασης του 1968 και του 1991, όχι όμως κι ο λαός.
  Ο λαός βρίσκεται στο 2012 και το 2012 είναι μαύρο. Με τοννεοφιλελευθερισμό να οργιάζει. Και το 2013 να ’ρχεται πιο μαύρο, με την Τρόικανα οργιάζει, ακόμα και με τον Πόλεμο να καραδοκεί.
  Ο λαός δίνει στην Αριστερά την εντολή να τον υπερασπισθεί και το ΚΚΕ την «ψειρίζει»…
  Κανένα πρόβλημα! Μπορούμε και χωρίς τον «Δίαιο και τον Κριτόλαο».
  Τουλάχιστον εμείς θα έχουμε προσπαθήσει…

 2. Ναι καλά τώρα ..τι έχεις Γιάννη ;τι είχα πάντα; Καταντάει ρουτίνα να επιτίθεται το Κ.Κ Ε στον ΣΥΡΙΖΑ και να εισπράττει τα εύσημα από τους Τριτοκομματικούς.
  Όσον αφορά την Χρυσή Αυγή ..Αναρθες κραυγές και ούτε λέξη για τα πραγματικά αίτια της ύπαρξης και της ανόδου της…
  Σύντροφοι όσο πάτε έτσι, όλο και λιγότερους πείθετε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *