Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Ιανουαρίου 2021

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη η ένταξη στο ΕΣΠΑ του Περιφερειακού Ιατρείου Μεγανησίου

Το Περιφερειακό Ιατρείο Μεγανησίου αναμένονταν να δημοπρατηθεί τον Απρίλιο του 2012, ενώ, σύμφωνα  με το αρχείο του Meganisi News, οι προσπάθειες είχαν ήδη αρχίσει από πέρυσι τον Μάρτιο. Η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης και των αρχιτεκτονικών τευχών είχε ξεκινήσει, με τη δέσμευση των αναγκαίων πιστώσεων, προς τα τέλη Αυγούστου 2011, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έκανε λόγο σε σχετικό Δελτίο Τύπου που αφορούσε τη σύσκεψη του Περιφερειάρχη Ι.Ν. και Υποδιοικητή 6ης ΔΥΠΕ για ένταξη έργων υγείας στο ΕΣΠΑ, το Περιφερειακό Ιατρείο Μεγανησίου, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και συγκεκριμένα κατασκευή κτηρίου, προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Φέτος τον Μάιο εγκρίθηκαν η μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Όλα βρήκαν προφανώς τον δρόμο τους, αλλά θα πρέπει και μεις ως κράτος να βρούμε τα λεφτά, το ποσοστό της εθνικής συμμετοχής που μας αναλογεί για την συγχρηματοδότηση που αν δεν απατώμαστε ανέρχεται στο 5% (;).

Σήμερα διαβάζουμε στην ιστοσελίδα “lefkadapress.gr” ότι “H ένταξη στο ΕΣΠΑ της κατασκευής Περιφερειακόυ Ιατρείου στο Μεγανήσι, κάτι που πάλευε πολύ καιρό τώρα ο δήμαρχος, Στάθης Ζαβιτσάνος, υπογράφηκε πρόσφατα από τον Περιφερειάρχη και δρομολογείται αυτές τις μέρες η δημοπράτηση του έργου. Το ιατρείο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο στο Κατωμέρι που έχει παραχωρήσει ο δήμος στο νοσοκομείο Λευκάδας.”

0 Shares

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια

    1. Εμείς, αγαπητέ φίλε, δεν είπαμε τίποτε. Τα στοιχεία τα λένε που παρουσιάστηκαν στην συζήτηση για τους Βιολογικούς εάν θυμάσαι στο Πολιτιστικό Κέντρο. Πάντως να σημειώσουμε ότι το Περιφερειακό Ιατρείο (το μόνο που εντάχθηκε και το γράψαμε εδώ ) καθώς και όλα τα έργα που εντάσσοται στο ΕΣΠΑ, δεν σημαίνει ότι θα γίνουν. Τα έργα αυτά είναι συγχρηματοδοτούμενα, που σημαίνει ότι πρέπει να έχεις στα ταμεία σου λεφτά, πράγμα δύσκολο την στιγμή που δεν υπάρχουν ούτε για τα λειτουργικά έξοδα των δήμων. Το πρόβλημά σου εκεί το περιορίζεις; Ή νομίζεις ότι θα πρέπει να “πετροβολούμε” το Περιφερειακό Ιατρείο; Είπε κανείς να μην γίνει; Πως το συμπεραίνεις αυτό και το υπονοείς μάλιστα σκόπιμα;
      Ακόμα όμως κι αν γίνουν νοσοκομείο και περιφερειακά ιατρεία, η τύχη του κοσμάκη δεν αλλάζει. Με γενόσημα αμφιβόλου προέλευσης, ποιότητας και αποτελεσματικότητας θα μας “ταϊζουν”, πολλοί θα είμαστε ανασφάλιστοι μην μπορώντας να πληρώσουμε ασφαλιστικές εισφορές και χωρίς χρήματα θα πεθαίνουμε σαν τα σκυλιά. Ήδη, εάν δεν το γνωρίζετε, από Δευτέρα θα πληρώνουμε τα φάρμακα από την τσέπη μας. Να χαίρεσαι λοιπόν τον δήμαρχο και την πολιτική παράταξη που τον ανέδειξε κι ακόμα επιμένει στο Μεγανήσι! Το τραίνο έφυγε μεγάλε… και συ περιμένεις ακόμα τον σταθμάρχη να σφυρίξει…
      Και αν δεν το έχεις καταλάβει, γενικά, το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα αυτά καθεαυτά, αλλά η πολιτική την οποία συνειδητά και από επιλογή στηρίζουν και υλοποιούν και με την οποία μπορεί και να συμφωνείς. Καμια φορά πετάνε και κάποιοι κορώνες δήθεν αντίστασης, έτσι για ανάχωμα, για να “μαντρώνουν” τον κοσμάκη μη κόψει πέρα και κάποιοι άλλοι βαράνε κλακέτες σε στυλ “Ευτυχείτε!” του Άλκη Στέα. Εξάλλου δημοκρατία έχουμε. Τουλάχιστον ελπίζουμε να έχουμε ακόμα το δικαίωμα να διαφωνούμε.

    1. Μην ορκίζεστε κιόλας, έχουμε εκλογές μπροστά μας και πολύ σύντομα! Εκτός πια αν ανήκετε σε εκείνους που απευθύνεται ο δήμαρχος και δεν έχετε ανιληφθεί την οικονομική εξαθλίωση του κόσμου! Άλλα μπορεί να βλέπετε και ΜΕΓΑ, εκτός απ΄το ν΄ακούτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *