Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Το Μεγανήσι στην 23η Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου

Οι προετοιμασίες για την 23η Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου ξεκίνησαν. Η «Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου», ένας αγώνας που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1989. Είχαν προηγηθεί δύο διοργανώσεις με την επωνυμία Cefalonia Cup, πριν η διοργάνωση πάρει το τελικό της όνομα και μορφή. Βασική επιδίωξη της διοργάνωσης ήταν και παραμένει αφενός μεν η ανάπτυξη του αθλήματος της Ιστιοπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου, αφετέρου δε η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των Ιστιοπλοϊκών ομίλων της περιοχής και των τοπικών κοινωνιών.
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος της Πάτρας που τότε αποτελείτο από ένα μικρό αριθμό ιστιοπλόων και βρισκόταν στα πρώτα του βήματα και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Π.Ο.Ι.Α.Θ. Κέρκυρας έθεσαν τις βάσεις, ήταν και εξακολουθούν και σήμερα να είναι οι κύριοι συνδιοργανωτές όμιλοι μιας διοργάνωσης που αποτελεί το κορυφαίο ναυταθλητικό γεγονός της περιοχής του Ιονίου και έναν από τους τρεις σημαντικούς αγώνες Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας στην Ελλάδα.

Στη μακρόχρονη πορεία του ο αγώνας αυτός που άλλοτε ξεκινά από την Πάτρα και άλλοτε από την Κέρκυρα έχει επισκεφτεί τη Λευκάδα και την Βασιλική, τα λιμάνια Αργοστόλι, Ληξούρι, Αγία Ευφημία, Σάμη και Πόρο της Κεφαλονιάς, την Ιθάκη, τη Ζάκυνθο, το Μεσολόγγι, τον Αστακό, την Πύλο, την Καλαμάτα, τον Κάλαμο και το Μεγανήσι. Το 2005 για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε από το Κατάκωλο και την Κυπαρισσία, το 2007 σε δύο νέα λιμάνια σε δύο μικρά νησιά τον Κάλαμο και το Μεγανήσι και το 2009 στην Αγ. Πελαγία της Κεφαλονιάς και την Κυλλήνη σε μια προσπάθεια που σκοπό έχει αφενός μεν την στήριξη του αθλήματος σε όλο το Ιόνιο, αφετέρου δε να δώσει την δυνατότητα στους αθλητές να γνωρίσουν τα γραφικά αυτά λιμάνια. Οι αθλητές που παίρνουν μέρος στον αγώνα δεν προέρχονται μόνον από τους τοπικούς ομίλους. Αθλητές με πανελλήνια και διεθνή αναγνώριση και διακρίσεις από ομίλους του Πειραιά και της Αττικής γενικότερα, τη Χαλκίδα, τις Κυκλάδες, αλλά και αθλητές από την πρώην Γιουγκοσλαβία και την Ιταλία καθώς επίσης και κατά καιρούς αθλητές από Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία, Η.Π.Α., Ρωσία και Βουλγαρία συμμετέχουν στη «Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου».

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενη τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε διοργανωτικό επίπεδο. Αναμένεται να υπάρξουν αρκετές εκδηλώσεις στους κατα τόπους προορισμούς καθώς επίσης και αρκετές συμμετοχές από Ιταλία, Κροατία και Γαλλία. Για την ώρα η διαδρομή έχει κλείσει και το πρόγραμμα είναι το εξης:

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 και ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
Έλεγχος καταμετρήσεων και επιθεωρήσεις σκαφών στη Μαρίνα Πατρών
ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
Λήξη ορίου υποβολής Δήλωσης Συμμετοχής
Συγκέντρωση Κυβερνητών
ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
1η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ ΠΑΤΡΑ – ΚΥΛΛΗΝΗ Απόσταση 38ν.μ.
ΤΡΙΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
Δεξίωση-Απονομή Επάθλων 1ης Ιστιοδρομίας
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
2η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ ΚΥΛΛΗΝΗ – ΙΘΑΚΗ Απόσταση 33ν.μ.
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
Δεξίωση-Απονομή Επάθλων 2ης Ιστιοδρομίας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
3η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ ΙΘΑΚΗ – ΜΕΓΑΝΗΣΙ Απόσταση 19ν.μ.
Δεξίωση-Απονομή Επάθλων 3ης Ιστιοδρομίας
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
4η ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ ΜΕΓΑΝΗΣΙ – ΛΕΥΚΑΔΑ Απόσταση 7ν.μ. (περίπου)
Απονομή 4ης Ιστιοδρομίας και Γενικής Βαθμολογίας. Τελετή Λήξης

ΠΗΓΗ,ΦΩΤ. : sailnsea.org

To έγγραφο

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights