Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
13 Αυγούστου 2020

Έξαρση ιώσεων στο Μεγανήσι

Ο Νοέμβριος λόγω και των κατάλληλων συνθηκών περιβάλλοντος έχει κάθε χρόνο την τιμητική του. Οι μεγάλες διακυμάνσεις στην θερμοκρασία, η υγρασία και οι κλειστές πόρτες ευνοούν την εμφάνιση των πρώτων ιώσεων. Πιο ευάλωτοι, ως συνήθως, οι μικροί μαθητές, που και φέτος αυτή την περίοδο την πληρώνουν με μερικές ημέρες παραμονής  στο σπίτι. Πονοκέφαλος, διάρροια, πονόκοιλος και ελαφρύς πυρετός με λίγο βήχα τα συμπτώματα που για την ώρα δεν παρουσιάζουν επιπλοκές.

Δύο – τρεις ημέρες και επιστροφή στα βάσανα του σχολείου… Σωστός αερισμός, πλύσιμο χεριών,  καλή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, φρούτα εποχής και σαλάτες  καθώς κι αποφυγή συνωστισμού σε κλειστές αίθουσες αποτελούν ισχυρή άμυνα σύμφωνα με τους ειδικούς και τους γιατρούς το μόνο τρόπο αποφυγής ιώσεων, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση μακροπρόθεσμων καλών διατροφικών συνηθειών και υγιεινή. Πάντα βέβαια θέση έχουν και τα παλιά αλλά ανακουφιστικά για τον οργανισμό μας ζεστά ροφήματα με μέλι και λεμόνι αλλά και υπομονή για τους άτυχους που κόλλησαν ήδη.

Βέβαια καλή -δε λέμε- η “επιστροφή” σε παραδοσιακούς τρόπους ανακούφισης από τα συμπτώματα, αφού το κοστολόγιο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης θα καταστεί εντός ολίγου απαγορευτικό για τις τσέπες των “νεο-αθλίων” της ελληνικής επικράτειας.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *