Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

“Την άνοιξη κυβέρνηση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ”

Την Άνοιξη θα έχουμε και “πολιτική άνοιξη” σημειώνει με νόημα σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “6 μέρες”

Πάμε σε ένα χειμώνα ο οποίος θα είναι ο σκληρότερος χειμώνας που έχει συναντήσει η χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά, αλλά την άνοιξη θα έχουμε και άνοιξη στις πολιτικές εξελίξεις ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «6 μέρες» υπογραμμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν θα είναι μία δύναμη με οριακή πλειοψηφία στο επόμενο Κοινοβούλιο ούτε μία δύναμη που θα καταγράψει απλά τα ποσοστά της Αριστεράς στην Ελλάδα. Θα αποτυπώσει την επιθυμία της μεγάλης πλειονότητας του λαού μας να φύγει απ’ αυτήν τη δίνη.

«Εμείς θα είμαστε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που θα αλλάξει το πολιτικό σύστημα, που θα αλλάξει το κράτος, θα ανατρέψει τις μεγάλες αδικίες στο φορολογικό σύστημα. Είναι η μεγάλη ευκαιρία για πολύ μεγάλες θεσμικές τομές και αλλαγές που δεν έγιναν ποτέ στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ Τσίπρας.

«Το Μνημόνιο παράγει ακραία πολιτική. Το μνημονιακό μπλοκ δεν είναι μεσαίος χώρος, είναι ακραίος χώρος, έχει επιφέρει την πιο βίαιη πολιτική μεταπολιτευτικά. Είμαστε μπροστά σε μια πλήρη αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού και το μνημονιακό μπλοκ θα είναι ακραίο και μειοψηφικό στις νέες πολιτικές συνθήκες, όπως ακραία και μειοψηφική θα είναι και η Χρυσή Αυγή, που το συμπληρώνει. Η νέα χαρτογράφηση των πολιτικών δυνάμεων θα δώσει τη δυνατότητα για συνθέσεις και συνεργασίες ακόμα και ανάμεσα σε δυνάμεις που έχουν διαφορετικές εκτιμήσεις» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια διεθνή σύγκρουση μεταξύ της Γερμανίας, που έχει σήμερα τα ηνία της Ευρώπης, και του ΔΝΤ. Είναι πλέον ορατό διά γυμνού οφθαλμού ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο» τόνισε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας πως πίσω απ’ αυτήν την αντίθεση βρίσκεται η γερμανική πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Η κ. Μέρκελ έχει μια στρατηγική, να φτιάξει τη γερμανική Ευρώπη. Δεν την ενδιαφέρει αν το χρέος είναι βιώσιμο, ούτως ή άλλως θα κάνει τον ευρωπαϊκό Νότο γερμανική αποικία χρέους, με γερμανική κυριαρχία, όσον αφορά την παραγωγή, τις επενδύσεις», είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας πως «δεν έχουμε κάτι με τον γερμανικό λαό, δεν είμαστε αντιγερμανοί. Είμαστε σε πλήρη διάσταση με τη πολιτική της κ. Μέρκελ για την Ευρώπη, που καταστρέφει την ευρωπαϊκή ιδέα».

ΠΗΓΗ : newsit.gr via εφημ. “6 μέρες”

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

  1. Ο ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Ε? ΕΑΝ ΒΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΡΙΧΝΕΤΕ ΜΠΑΛΟΘΙΕΣ…
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΝΔ (ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΕΣΑΣ …) ΒΡΗΚΑΝ ΑΠΑΓΚΙΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΟΥΝ…ΠΑΝΕ ΒΑΣΕΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ..

    ΤΕΛΟΣ,
    ΜΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ! ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΜΑΙ ΜΕΝΤΙΟΥΜ.

    1. Aγαπημένος ηγέτης, με την έννοια που εσύ του αποδίδεις,δεν προκειται να υπάρξει ξανά στην ελληνική πολιτική σκηνή. Μάλλον εσύ πρέπει να πιστεύεις σε τέτοιους.Εδώ έχουμε μια πραγματικότητα: Ο κόσμος πεινάει, εξαθλιώνεται, απειλείται με έξωση, με απόλυση, με διαθεσιμότητα, με κλείσιμο της επιχείρησής του. Παράλληλα, αυτό το υποτυπώδες και πανάθλιο για τον λαό σύνταγμα, παραβιάζεται σε καθημερινή βάση (με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κ.τλ). Η κατατρομοκράτηση καιη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής επανέρχονται στο προσκήνιο, μιας που η συγκυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει τις “διαρροές” προς τα δεξιά.
      Λογικό είναι ο κόσμος να προσπαθεί να βρεί διέξοδο, ενισχύοντας μία πιο φιλολαϊκή πολιτική (έστω και για τ΄αυτιά του). Το κύριο ερώτημα που παραμένει είναι εάν έχει εκείνη την παιδεία (εάν είναι προετοιμασμένος) για να εφαρμόσει αυτά που απαιτούνται για αλλαγή πορείας. Και η απάντηση είναι σίγουρα ΟΧΙ.
      Το ΚΚΕ (για μένα) κρίθηκε σε δυο βασικές ιστορικές στιγμές που καθόρισαν και την περαιτέρω πορεία του. Η πρώτη ήταν επί Καραμανλή και Δεκεμβριανών (Γρηγορόπουλος) και η δεύτερη στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και τους Αγανακτισμένους, η θέση του ήταν έξω κι όχι μέσα στην βουλή.

      Το “πείραμα ΣΥΡΙΖΑ”, στην δεδομένη χρονική στιγμή, έχει συγκεντρώσει μια δυναμική ανασύνταξης της Αριστεράς και του λεγόμενου “προοδευτικού” χώρου, που είναι ικανό να ανακόψει τον σφαγιασμό των κοινωνικών κατακτήσεων σε αυτή την φάση. Για παραπέρα δεν ξέρω ποια θα είναι η (μετ)εξέλιξή του, αλλά δίκη προθέσεων δεν μου επιτρέπεται να κάνω. Εξαρτάται κι από τις αποφάσεις των οργάνων του.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως για να πετύχει, χρειάζεται όλη την Αριστερά και κυρίως συνειδητοποιημένους πολίτες, που πρέπει να εμπεδώσουν το εξής απλό: ασχέτως νομίσματος βιώνουμε μια χρεοκοπία από την οποία ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται να μείνει αλώβητος. Στο ζήτημα που μπορούμε να επέμβουμε είναι προς ποίου όφελος, του λαού ή των δανειστών;
      Χρειάζεται αναθεώρηση του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας με πραγματικούς κοινωνικούς όρους, εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών κ.τλ. και μια αρκετά δύσκολη διαδικασία μέχρι να επιστρέψουμε σε ανοδική τροχιά. Και πάνω απ΄όλα συμμετοχική κοινωνική πρακτική επί της ουσίας και όχι βερμπαλισμοί.
      Εάν όμως τα πράγματα συνεχίσουν έτσι, όπως πάνε, δεν υπάρχει ελπίδα. Οι 20.000 άστεγοι θα γίνουν εκατομμύριο και βάλε και οι άνεργοι πάνω από δύο.

  2. Βρε δε πα να λέει ο καθένας ότι θέλει. Εγώ πιστεύω το MEGA! Ήδη στο δελτίο ειδήσεων πέρασε έντεχνα και δημοσκοπικά, με επιτήδειο παρουσιαστή, το μήνυμα των «φιλοευρωπαϊστών» και «μη». Άρα κόμμα φιλοευρωπαϊκό που «παίζει» και θα γίνει ως προφητικά προπαγανδιζόμενο το κοινωνικό ζητούμενο απέναντι σε αντιευρωπαϊστές, συλλήβδην, και που; Σε μια κοινωνία που το 63% πιστεύει σε αυτή την κυβέρνηση ότι είναι η καλύτερη παρά τα όσα επέφερε και που συντέλεσε στο όνομα της «μεταρρύθμισης» στην κοινωνική αποσάθρωση και την κοινωνική διαίρεση! Μια κυβέρνηση που με βοήθεια από τη νέα πολιτική Ούντρα ευρωπαϊκής κοπής και γερμανικής εμπνεύσεως έχει κάνει τη μεγαλύτερη κρατικοποίηση της ιδιωτικής χρεωκοπίας, μια κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει και ένα “αριστερό” απόκομμα που φαίνεται ότι στην πάλαι ποτέ νιότη του η δωρεάν και δημόσια Παιδεία είναι πια αναχρονισμός και τροχοπέδη.
    Τώρα ή δεν κατάλαβαν εκεί στα κατά τον Αντιπεριφερειλαρχη Λευκάδας Βερύκιο “μεγάλα μαγαζιά” ότι οι εκλογές πέρασαν, ή έχουν καταλάβει ότι είναι πιο κοντά από όσο πιστεύουν, ή ότι είμαστε στο φινάλε και πολύ μαζόχες! Άσε που ξέσκισαν και τον όρο “αφήγηση”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights