Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
8 Δεκεμβρίου 2021

Κι όμως, υπάρχει κι άλλη πρόταση για το Μεγανήσι

Η πρόωρη αποχώρηση της κ. Αικατερίνης Καββαδά από τα δρώμενα στην πολιτική ζωή  του Μεγανησίου, μοιραία άνοιξε την συζήτηση για την επόμενη μέρα  και την διάδοχη  κατάσταση στην προσπάθεια της δημιουργίας ενός δεύτερου πόλου, που θα εκφράσει την  λαϊκή βούληση για αλλαγές, πέραν του πανελλαδικού,  και σε τοπικό επίπεδο.

Η  εκπεφρασμένη θέληση του Μεγανησιώτικου λαού, όπως αυτή καταγράφηκε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, επιχειρείται από την  φιλοκυβερνητική δημοτική αρχή  να εκτονωθεί σε τοπικά συμβούλια, συλλόγους και σε πολύμηνες  «κάλπικες» συμμετοχικές διαδικασίες αμφιβόλου αποτελέσματος και ουσίας.

Η προσπάθεια δημιουργίας ψευδαισθήσεων, σε μια κοινωνία η οποία διακατέχεται από σύγχυση και η καλλιέργεια κλίματος ευφορίας, ούτε αιφνιδιάζει, ούτε καινοτομεί. Αποτελεί αναμάσημα της ίδιας καραμέλας  που  πιπιλίζεται μήνες τώρα από την συγκυβέρνηση της Τρόικας και του μνημονίου, που  προσπαθούν να πείσουν (ποιους άραγε;) πως όλα πάνε καλά,  λίγο ακόμα και τα καταφέραμε!

Μέσα σε αυτό το σκεπτικό είδαμε εσχάτως ν’ ανακοινώνεται διαβούλευση, ουσιαστικά από μηδενική βάση, για τον βιολογικό στο Μεγανήσι, αναγγελία ΣΜΑ από την Περιφέρεια, αλλά και πρόσφατα  πρόσκληση τεχνοκρατών από τη «Τριχωνίδα ΑΕ», για να μας μιλήσουν για προγράμματα. Η μη έγκαιρη ένταξη του βιολογικού στο ΕΣΠΑ 2007-2013 καθιστά τα όποια σχέδια ανεφάρμοστα. Το «άδειασμα» των δήμων από υπαλλήλους, καθιστά την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμάτων σχεδόν αναπόφευκτη λύση, ενώ η υπερφορολόγηση  και η έλειψη μετρητών αχρηστεύουν τα όποια προγράμματα  και τα στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων.

Η πλήρης εναρμόνιση της δημοτικής αρχής με την κεντρική πολιτική εξουσία, φαίνεται και από την απουσία ψηφισμάτων που να εναντιώνονται στις περικοπές, στην κατάργηση των ειδικών προνομίων, στην αντιμετώπιση του νησιωτικού μας δήμου σαν ενός εκ των χερσαίων.

Η  ιστορική αναγκαιότητα αυτονόητα οδηγεί σε αλλαγή πορείας, σκεπτικού, νοοτροπίας αλλά και πολιτικής. Η αποκοπή από τον ομφάλιο λώρο που μας συνδέει με το παρελθόν αποτελεί  μονόδρομο. Στην προσπάθεια αυτή, εάν θέλουμε να πετύχουμε,  πρέπει ν’ αφήσουμε πίσω και πρόσωπα που είναι συνδεδεμένα με το «παλιό» που μας πονάει.

Έτσι, έχει ξεκινήσει μια κουβέντα με νέα άτομα, νέους ανθρώπους , αυτοδημιούργητους, χωρίς εξαρτήσεις, κυρίως Μεγανησιώτες  μόνιμους κατοίκους, χωρίς να αποκλείεται και η ενίσχυσή τους με κάποιους  ετεροδημότες.  Η προσπάθεια που έχει πλέον δρομολογηθεί, βρίσκεται εν εξελίξει, έχει αποκτήσει δυναμική, είναι ανοικτή και κινείται διακριτικά, ώστε να μην προσβάλλει την ήδη υπάρχουσα φωνή της αντιπολίτευσης.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *