Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Οκτωβρίου 2020

Με τροπολογία του Υπ. Εσωτ. επιμήκυνση δανείων και σε ΟΤΑ – Η τροπολογία (upd. 20.55)

Μονόδρομος φαίνεται ότι έχει γίνει πλέον η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, καθώς και στους δήμους η κυβέρνηση εφαρμόζει αυτό το μοντέλο. Με τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών επιχειρεί να ρυθμίσει τις δανειακές υποχρεώσεις των ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων με μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση.

Αυτό που πρακτικά θα συμβεί είναι ότι θα έχει πλέον τη δυνατότητα το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να αυξήσει τη διάρκεια αποπληρωμής των οφειλών των δήμων, των περιφερειών, των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεών τους, στα 25 έτη, με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων. Μάλιστα, οι ΟΤΑ θα μπορούν να εξοφλούν, παίρνοντας νέο δάνειο, το οποίο μπορεί να χορηγηθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων έως τις 31/12/2011. …

ΠΗΓΗ : ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” 12.3.2011, Έλενα Καρανάτση

–      Αυξάνεται από 20,5% σε 21,3% το ποσοστό των ΚΑΠ επί του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (ΦΕΦΝΠ) προκειμένου να καλυφθεί η μισθοδοσία των καθαρθιστριών που πλέον μεταφέρονται από το υπουργείο Παιδείας στους δήμους. Παράλληλα οι καθαρίστριες το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά απασχολούνται με τον καθαρισμό υπηρεσιών του οικείου δήμου.

–      Ο πιστωτής (προμηθευτής) των ΟΤΑ, επιχειρήσεων κλπ στον οποίο οφείλονται χρήματα, δεν μπορεί να προχωρήσει σε προχωρήσει σε κατάσχεση εις χείρας τρίτων στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων τμήματος των ΚΑΠ που αποδίδονται σε αυτούς, παρά μόνο όταν έχει στα χέρια του τελεσίδικη απόφαση.

Ολόκληρη η τροπολογία εδώ.

ΠΗΓΗ : aftodioikisi.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *