Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Ιανουαρίου 2021

Διακήρυξη – Κάλεσμα του εορτασμού της 39ης επετείου της εξέγερασης του Πολυτεχνείου ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 12μ.

Καλούμε  τους εργαζόμενους το λαό και τη νεολαία της Λευκάδας να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στην  εκδήλωση  της 39ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Να οργανώσουμε  και να εντείνουμε τους αγώνες μας και να παλέψουμε για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων, καταδικάζοντας τις δυνάμεις που τα προωθούν και τα στηρίζουν.

Να διεκδικήσουμε έναν άλλο δρόμο που θα φέρει πραγματική ανάπτυξη, ικανή να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων, την ελευθερία, λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία.

Στις σημερινές συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου, δίνουν σύγχρονα νοήματα στους αγώνες για την αντιμετώπιση και την ανατροπή της πολιτικής κάθε ξένου και ντόπιου κέντρου εξουσίας, για μια άλλη εξουσία και την πολιτική που να υπηρετεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του λαού μας.

Η εξέγερση του Νοέμβρη του ‘73 διδάσκει πως οι κοινωνίες, όπως και τότε, προχωρούν μπροστά με ρήξη και ανατροπή.

Ο φετινός γιορτασμός στον τόπο μας έχει και ένα άλλο περιεχόμενο,  μετά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στο νηπιαγωγείο Νυδριού.

Πρέπει να απαντήσουμε στον φασισμό που σηκώνει κεφάλι με την ανοχή του συστήματος και την απάντηση θα την δώσει ο λαός και η νεολαία.

Η εκδήλωση θα γίνει στην κεντρική αγορά  (στο ύψος της Εθνικής Τράπεζας) το Σάββατο 17 Νοέμβρη  στις 12 το μεσημέρι  και θα τελειώσει με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στον «ΜΑΡΚΑ».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΙΡΗΝΗΣ      ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ          ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ          ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ         Τ.Ε.Ι   ΛΕΥΚΑΔΑΣ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *