Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Ιανουαρίου 2021

Aνακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας για τους λαθρομετανάστες και την συμμετοχή στην δίωρη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου επισκέφτηκε σήμερα στο Κέντρο Νεότητας, τους 80 αλλοδαπούς που έφτασαν στην Λευκάδα  με φορτηγό από την Αθήνα, προκειμένου να βρουν τρόπο να φύγουν προς την δυτική Ευρώπη.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε από τους μετανάστες για τα προβλήματα τους  και δεσμεύτηκε για όσο χρόνο μείνουν εδώ να τους παράσχει κάθε βοήθεια.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί την κυβέρνηση να δίνει τα απαραίτητα έγγραφα για την μετάβαση τους σε όποια χώρα επιθυμούν.

Καταγγέλλουμε τους παλληκαράδες της Χ.Α. που έφτασαν χθες βράδυ στο χώρο  για να φωνάξουν εναντίον των αλλοδαπών, την ίδια ώρα που καταπίνουν την γλώσσα τους για την Μέρκελ και την ΤΡΟΙΚΑ.

 Λευκάδα 13-11-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους της Λευκάδας τα γεγονότα που διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες γύρω από το Νηπιαγωγείο Νυδριού.

Η παρέμβαση των φασιστοειδών σχετικά με τις σχολικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου  βρήκαν άμεση ανταπόκριση από τον Δ/ντή της Α/βάθμιας εκπαίδευσης στη Λευκάδα αλλά και από τον Δ/ντή Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Οι κραυγές των απογόνων των χιτών και ταγματασφαλιτών αποτέλεσαν γι αυτούς εντολή και προχώρησαν στην εξαγγελία ΕΔΕ για την Νηπιαγωγό ( την οποία και μετάθεσαν από το Νυδρί) και για το Δημοτικό Σχολείο Νυδριού.

Τέτοια άμεση αντίδραση θυμίζει άλλες εποχές και θα πρέπει να καταδικαστεί.

Δεν φτάνει που στα σχολικά βιβλία διαστρεβλώνεται ή στην καλύτερη περίπτωση αποσιωπάται το έπος της Εθνικής Αντίστασης, έρχονται τώρα οι προϊστάμενοι της Α/βάθμιας να κλείσουν τα στόματα των εκπαιδευτικών, να σπείρουν το φόβο και να τους τρομοκρατήσουν για να μην  αναφέρονται στην πραγματική ιστορία του λαού.

Το Εργατικό Κέντρο συμμετέχει στην δίωρη στάση εργασίας και την διαμαρτυρία μπροστά στην Δ/νση Α/βάθμιας εκπαίδευσης την Τετάρτη  14/11/12, 12:00 με 14:00 και καλεί όλους τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους να πάρουν μέρος.

 Λευκάδα 13-11-2012

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην εκδήλωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με καλάθι τοπικών προϊόντων

Σας γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα  συμμετέχει με καλάθι τοπικών προϊόντων στην εκδήλωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *