Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Ιανουαρίου 2021

Επιμελητήριο Λευκάδας:”Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη Ανέργων πτυχιούχων ΑΕΙ – ΤΕΙ

Το Επιμελητήριο Λευκάδας υπενθυμίζει στα μέλη του ότι υπάρχει ανοικτό πρόγραμμα στον ΟΑΕΔ και μπορούν να υποβάλουν οι επιχειρήσεις  αίτηση ως εξαντλήσεως του προϋπολογισμού του για την υπαγωγή τους στην επιχορήγηση για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα έως 35 ετών.

Επισημαίνεται ότι σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 5.000 θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης ανέργων πτυχιούχων έως 35 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Το πρόγραμμα ανήκει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», αφορά όλη την Ελλάδα και έχει την μορφή οικονομικής ενίσχυσης (επιδότησης) προς τους δικαιούχους.

Υπογραμμίζεται ότι, για να υπαχθεί μια επιχείρηση στο πρόγραμμα, δεν θα πρέπει να έχει προβεί κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 27 μήνες εκ των οποίων οι 24 αφορούν σε επιχορήγηση και οι 3 σε δέσμευση του εργοδότη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ.

Για τη Διοικητική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Σωτήρης Σκιαδαρέσης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *