Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Απριλίου 2024

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδος για το νέο Mνημόνιο

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

7/11/2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το νέο μνημόνιο περιλαμβάνονται κατάπτυστες ρυθμίσεις που πλήττουν τους γιατρούς, αποδιοργανώνουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη, υποβαθμίζουν τα δημόσια νοσοκομεία και οδηγούν τη δημόσια υγεία σε απόλυτη κατάρρευση. Η κυβέρνηση δέσμια των εντολών της Τρόικα, έρχεται νομοθετικά να επισφραγίσει την πλήρη διάλυση του Συστήματος Υγείας και τη μετατροπή του σε «Ξέφραγο Αμπέλι», ανοίγοντας πεδίο δόξης λαμπρό στο επί θύραις «Καρτέλ» της Υγείας.

Ειδικότερα:

Με τις αντιεπιστημονικές διατάξεις περί υποχρεωτικής συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας επιφυλάσσει για τους λειτουργούς υγείας το ρόλο του «εκτελεστικού αποσπάσματος» λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο.

Εξακολουθεί να μεταχειρίζεται του ασφαλισμένους ως «οικονομικά υποζύγια» επιβαρύνοντας επιπλέον στις άδειες τσέπες τους 1 ευρώ ανά εκτελούμενη συνταγή και 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή σε νοσοκομείο παρά τα αμέτρητα χαράτσια που έχουν προηγηθεί. Έτσι τους φορτώνει την ανικανότητα της επίσημης πολιτείας να προστατέψει την υγεία του .

Παράλληλα επιχειρείται πέρα και πάνω από την απελευθέρωση του Ιατρικού Επαγγέλματος, το ξεχαρβάλωμα και η πλήρης κατάργηση του χαρακτήρα των Ιατρικών Εταιρειών Π.Φ.Υ.

Η περικοπή στους Βασικούς Μισθούς των ιατρών του Ε.Σ.Υ. είναι τερατώδης, πχ στον Διευθυντή η περικοπή είναι 474 ευρώ, πράγμα που θα συμπαρασύρει ανάλογα το χρονοεπίδομα, ενώ μειώνονται το νοσοκομειακό και το επίδομα βιβλιοθήκης. Σημειωτέον οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν αναδρομικά από 1ης Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες θα εισπράττουν αντί μισθού ..βοήθημα επιβίωσης.

Με τις διατάξεις αυτές, παραβιάζεται κάθε Ευρωπαϊκή αρχή, η ιατρική δεοντολογία και ανοίγει ο επικίνδυνος δρόμος της λεηλασίας των δημόσιων πόρων. Την ώρα που η υγεία υποχρηματοδοτείται, αντί να λαμβάνονται μέτρα περιορισμού της σπατάλης και της ασυδοσίας, το νομοσχέδιο «ευλογεί» και θεσμοθετεί με άθλιο τρόπο τη διάλυση.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι έκθετη. Παραπλάνησε και είπε κατ’ επανάληψη ψέματα. Υποδύθηκε τον συμπαραστάτη ενώ ήταν ο συναυτουργός του εγκλήματος.

Καλούμε τον βουλευτή Λευκάδος να αναλογισθεί τις επιπτώσεις των συγκεκριμένων διατάξεων και να αγωνιστεί για την απόσυρσή τους. Είναι ολοφάνερο άλλωστε ότι δεν υπηρετούν κανένα δημοσιονομικό στόχο. Αντιθέτως οδηγούν σε επιδείνωση των ήδη βεβαρημένων οικονομικών της υγείας.
Δηλώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν τελειώνει σήμερα. Οι υπεύθυνοι θα κληθούν να απολογηθούν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σταύρος Γρηγόρης            Γιάννης Σαρανταένας

 ΠΗΓΗ : MYLEFKADA

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights