Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Ιανουαρίου 2021

Εγκρίθηκαν τα προγράμματα κατάρτισης από το Περιφερειακό ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Ζακύνθου στη Λευκάδα

Κέρκυρα 4 Νοεμβρίου 2012

Εγκρίθηκε η υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από το Περιφερειακό ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Ζακύνθου

«Υποδοχή και Εξυπηρέτηση Πελατών Ξενοδοχειακών Μονάδων» – «Αναβίωση και Προώθηση Προϊόντων από Τοπικές Παραδοσιακές Δραστηριότητες της Λευκάδας» και «Κατάρτιση Ανέργων σε Βασικές Δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ»

       Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Διονύση Μυλωνά, αναφορικά με την υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας από το Περιφερειακό ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Ζακύνθου.

Όπως είπε στο σώμα ο κ. Μυλωνάς, προκειμένου να υλοποιηθούν τα Προγράμματα Κατάρτισης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας είναι αναγκαία η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου περί έγκρισης ενεργειών του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ζακύνθου ως Νομίμου Εκπροσώπου του Περιφερειακού ΚΕΚ Δ.Β.Μ. Π.Ε. Ζακύνθου για την προετοιμασία (Σύνταξη Τεχνικού Παραρτήματος Υποέργου, Τεχνικού Δελτίου), την υπογραφή σύμβασης, την διαδικασία υλοποίησης (Δημοσίευση στα Μ.Μ.Ε., επιλογή καταρτιζομένων, επιλογή εκπαιδευτών, σύνταξη ωρολογίου προγράμματος κ.α.) καθώς και τις διαδικασίες Λήξης του Προγράμματος (Έντυπα Λήξης – Αποπληρωμής).

Η κατάρτιση

 Γενικός τίτλο τους προγράμματος είναι: «Υποδοχή και Εξυπηρέτηση Πελατών Ξενοδοχειακών Μονάδων», «Αναβίωση και Προώθηση Προϊόντων από Τοπικές Παραδοσιακές Δραστηριότητες της Λευκάδας» και «Κατάρτιση Ανέργων σε Βασικές Δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ», στο πλαίσιο των προκηρυσσόμενων πράξεων:

  • «Κατάρτιση ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) με υποχρεωτική απασχόληση σε θέσεις συναφείς με θέματα τουρισμού στις 8 περιφέρειες σύγκλισης»,
  • «Κατάρτιση ανέργων σε πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) με υποχρεωτική απασχόληση σε θέσεις συναφείς με θέματα αειφόρου περιβαλλοντικής διαχείρισης (πράσινα επαγγέλματα) στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» και 1. «Κατάρτιση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» αντίστοιχα, στο Παράρτημα Λευκάδας, καθώς επίσης και τα Προγράμματα Κατάρτισης με τίτλο «Κατάρτιση Ανέργων Σε Βασικές Δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ» της Προκηρυσσόμενης πράξης

«Κατάρτιση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ στις 8 περιφέρειες σύγκλισης» και «Επιχορήγηση ανέργων με επιταγές κατάρτισης (Training voucher) για τη λήψη υπηρεσιών κατάρτισης και Πιστοποίησης σε Βασικές Δεξιότητες Χρήσης ΤΠΕ που θα πραγματοποιηθεί από Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης» στη Κεντρική Δομή.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *