Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Ιανουαρίου 2021

Λευκάδα: Άμεση πρόσληψη προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία της Πλωτής Γέφυρας. Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η σχετική πίστωση

Οι τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν για την εύρυθμη λειτουργία της Πλωτής Γέφυρας, στη Λευκάδα, ήταν θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο, ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Θ. Βερύκιου, την οποία παρουσίασε στο σώμα ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημοσθένης Σκληρός.

Οι τροποποιήσεις

  • Α) Τροποποίηση απόφαση του πρώην Ν. Σ. Λευκάδος ως προς το σκέλος των φυλακών (βαρδιών) από διπλοβάρδια σε μονοβάρδια για όσον καιρό απαιτηθεί έως την οριστική επίλυση του προβλήματος (πρόσληψη προσωπικού ).
  • Β) Διάθεση πίστωσης 100.000,00 Ευρώ για λειτουργικές ανάγκες του ναυπηγήματος (αυτονόμηση χειρισμού της Π/Γ από οικίσκο ελέγχου με προμήθεια & εγκατάσταση καμερών , φανών σημάνσεως ,διπλών ανοιγοκλεινόμενων μπαρών ασφαλείας βαρέως τύπου & επισκευές κρηπιδωμάτων).
  • Γ) Λήψη Απόφασης Π.Σ. για άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου – ως απαιτείται- προσωπικού & συγκεκριμένα 2 Χειριστών & 3 Πορθμέων για την  απρόσκοπτη λειτουργία της Π/Γ.

Το σκεπτικό

Από αριστερά: Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Ι. Μαλακάσης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Δημοσθένης Σκληρός, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ι.Ν.

Για τη λειτουργία της Πλωτής Γέφυρας απαιτούνται δύο άτομα ανά βάρδια (χειριστής – βοηθός), ώστε να υπάρχει ασφαλής λειτουργία της Π/Γ και επαρκής έλεγχος της γέφυρας & των πορθμείων» υποχρεούτο η πρώην Ν. Α. Λευκάδας & νυν Π. Ε. Λευκάδας να συντάσσει Πρόγραμμα βαρδιών Π/Γ  με δύο άτομα ανά οκτάωρο.

Το αιτιολογικό ήταν ότι κατά τη διάρκεια των ανοιγοκλεισιμάτων & περιστροφών της Γέφυρας ο Χειριστής θα ευρίσκονταν στον οικίσκο ελέγχου, ο δε Πορθμέας (βοηθός) επί του καταστρώματος προκειμένου να ελέγχει την θαλάσσια & οδική κίνηση επί της Π/Γ & να ασφαλίζει τους καταπέλτες κατά την διάρκεια των ανωτέρω κινήσεων.

Σημειώνεται ότι υπεβλήθησαν παραιτήσεις δύο χειριστών και λόγω του εκτάκτου προβλήματος σε προσωπικό που προέκυψε, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία σύνταξης πλήρους προγράμματος βαρδιών με δύο άτομα & προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή & ασφαλής λειτουργία της Πλωτής Γέφυρας καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Για το λόγο αυτό είναι αναγκαία η άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *