Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Ιανουαρίου 2021

Γιάνης Βαρουφάκης: “Πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κύριε Στουρνάρα”

«Λένε ψέματα, δεν είναι λύση, θα επιδεινώσει τα προβλήματα» δήλωσε και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο ο γνωστός οικονομολόγος Γιάνης Βαρουφάκης αναφορικά με την επιμήκυνση του Μνημονίου, την οποία ζητά η ελληνική κυβέρνηση. Βασική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης είναι ότι τα μέτρα θα απλωθούν σε τέσσερα χρόνια και έτσι θα μειωθεί το βάρος για τον ελληνικό λαό.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει λόγο για λανθασμένη και επικίνδυνη λογική, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ζητά διευκόλυνση και όχι νέα επιδότηση από την τρόικα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Μάλιστα τόνισε ότι η επιμίκυνση θα κοστίσει τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ, τα οποία κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δανείσει στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Βαρουφάκη, αυτά τα 30 δισ. ερυώ, η Ελλάδα θα μπορούσε να τα αντλείσει με του εξής 3 τρόπους:

  • Λαμβάνοντας μέτρα  επιπλέον 30 δισ. βυθίζοντας οριστικά τον ελληνικό λαό στην φτώχεια
  • Με εγγυήσεις του δημοσίου, οι οποίες είναι εξαιρετικά ασύμφορες αφού έχουν υψηλά επιτόκια και βαραίνουν το δημόσιο χρέος
  • Με νέα δάνεια από τους εταίρους, οι οποίοι ωστόσο αρνούνται να χρηματοδοτήσουν εκ νέου την Ελλάδα

Ο ίδιος κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό διότι ως τεχνοκράτης «οφείλει να μιλάει αληθινά και όχι με μισόλογα, όπως οι πολιτικοί, ή να λέει ψέμματα». Τέλος ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα καταλήξουμε σε κούρεμα του χρέους με τεράστιες ζημιές των εταίρων μας.

Δείτε το video από το enikos.gr

ΠΗΓΗ : periodista.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Έρχονται αποκαλύψεις για 30 πολιτικούς και 100 στελέχη της αυτοδιοίκησης που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ

Διατηρούσαν πολυτελείς οικιές, αυτοκίνητα, κότερα και “φουσκωμένες” τραπεζικές καταθέσεις σε πλήρη αναντιστοιχία  με τη φτωχή φορολογική τους δήλωση! Τις επόμενες […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *