Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
22 Οκτωβρίου 2019

Γιάνης Βαρουφάκης: “Πείτε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κύριε Στουρνάρα”

«Λένε ψέματα, δεν είναι λύση, θα επιδεινώσει τα προβλήματα» δήλωσε και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο ο γνωστός οικονομολόγος Γιάνης Βαρουφάκης αναφορικά με την επιμήκυνση του Μνημονίου, την οποία ζητά η ελληνική κυβέρνηση. Βασική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης είναι ότι τα μέτρα θα απλωθούν σε τέσσερα χρόνια και έτσι θα μειωθεί το βάρος για τον ελληνικό λαό.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει λόγο για λανθασμένη και επικίνδυνη λογική, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ζητά διευκόλυνση και όχι νέα επιδότηση από την τρόικα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Μάλιστα τόνισε ότι η επιμίκυνση θα κοστίσει τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ, τα οποία κανείς δεν είναι διατεθειμένος να δανείσει στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Βαρουφάκη, αυτά τα 30 δισ. ερυώ, η Ελλάδα θα μπορούσε να τα αντλείσει με του εξής 3 τρόπους:

  • Λαμβάνοντας μέτρα  επιπλέον 30 δισ. βυθίζοντας οριστικά τον ελληνικό λαό στην φτώχεια
  • Με εγγυήσεις του δημοσίου, οι οποίες είναι εξαιρετικά ασύμφορες αφού έχουν υψηλά επιτόκια και βαραίνουν το δημόσιο χρέος
  • Με νέα δάνεια από τους εταίρους, οι οποίοι ωστόσο αρνούνται να χρηματοδοτήσουν εκ νέου την Ελλάδα

Ο ίδιος κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό διότι ως τεχνοκράτης «οφείλει να μιλάει αληθινά και όχι με μισόλογα, όπως οι πολιτικοί, ή να λέει ψέμματα». Τέλος ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα καταλήξουμε σε κούρεμα του χρέους με τεράστιες ζημιές των εταίρων μας.

Δείτε το video από το enikos.gr

ΠΗΓΗ : periodista.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *