Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2023

Οι εισηγήσεις για την 15η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Μεγανησίου

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του δήμου Μεγανησίου οι εισηγήσεις επί των καίριων θεμάτων που θα απασχολήσουν το Δημοτικό μας Συμβούλιο αύριο Παρασκευή 26 Οκτωβρίου. Σίγουρα εκπλήσσει θετικά το γεγονός ότι έστω και μια μέρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης δίνονται οι εισηγήσεις στη δημοσιότητα μέσω ανάρτησης στην ιστοσελίδα του δήμου.

Οι εισηγήσεις της προηγούμενης συνεδρίασης (14ης) είχαν επίσης αναρτηθεί , αν και οι αποφάσεις της δεν έχουν καταλάβει ακόμα τη θέση τους στην ιστοσελίδα του δήμου. Σε ότι αφορά τις αποφάσεις αν τις αναζητήσει κανείς στην ιστοσελίδα του δήμου (Ενημέρωση-Επικοινωνία > Ενημέρωση πολιτών > Αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου) δυστυχώς θα διαπιστώσει ότι η συγκεκριμένη ενότητα έχει σταματήσει στο 2010. Και δεν είναι το μόνο.

Σχετικά

Πρόσκληση σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Μεγανησίου

Η δημιουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΒΔ) στο δήμο Μεγανησίου

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

«Κήρυξη ως αναδασωτέας έκτασης εμβαδού 2.428,18 τ.μ. στη θέση «Αμόγλωσσα» ή «Στραβνάμ» του Δήμου Μεγανησίου

Κηρύχθηκε  ως αναδασωτέα την έκταση εμβαδού 2.428,18 τ.μ. (δύο χιλιάδες τετρακοσίων είκοσι οκτώ τετραγωνικών μέτρων και δεκαοκτώ εκατοστών). Η έκταση […]

2 Σχόλια

 1. Kαι από αυτή την συνεδρίαση απουσιάζουν μεγάλα θέματα που παραμένουν ανοικτά και διαιωνίζονται για ν’ αποδοθούν ως προίκα στην επόμενη δημοτική αρχή, όποια κι αν είναι.

  Καμμιά αναφορά λοιπόν σε βιολογικούς και ΣΜΑ, μετά την απόφαση του κλεισίματος του σκουπιδότοπου, επίσης καμμιά αναφορά στην υπόθεση του λιμανιού, όπου ο ίδιος ο κ. Παναγιώτης Κονιδάρης μας είχε προσδιορίσει στο 8:34 του Βίντεο εδώ:

  http://www.youtube.com/watch?v=Fgk7XqDiIvs&feature=share&list=UUcSskEG8RZznfmlqmidI8cg

  Διανύουμε την 7η χρονιά με τους ίδιους πρωταγωνιστές, με κανένα μεγάλο έργο πνοής για το Μεγανήσι, να αναλωνόμαστε με θέματα όπως χρειαζόμαστε περισσότερη αστυνόμευση!
  Ποιός αλήθεια χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση, ποιός κι από τί αισθάνεται ότι κινδυνεύει;

  Πόσες φορές, όταν πραγματικά η υπάρχουσα αστυνομία έκανε την δουλειά της, οι ίδιοι που μεγαλοστομούνε σήμερα ζητώντας περισσότερη αστυνόμευση δεν χρησιμοποίησαν πολιτικά μέσα για να ακυρώσουν ειλλημμένες ενέργειες;

  Βάλτε φόρους και αυξήστε την αστυνόμευση, είναι ότι καλύτερο μπορείτε να προσφέρετε στους δημότες, μήπως και σας βοηθήσει να κρατηθείτε στην εξουσία, γιατί έργα και κοινωνική προσφορά δεν έχετε να επιδείξετε.

  Κι ενώ ανάμεσα στα θέματα βρίσκεται εκ νέου η μεταβολή των σχολικών μονάδων, κουβέντα δεν θα πείτε ότι αυτή σιωπηρά έχει συμβεί, μιας που πέρυσι στερήσατε το ολοήμερο απ’ τα παιδιά μας και φέτος δεν υπάρχει δάσκαλος ειδικών καθηκόντων για ένα παιδάκι που τον έχει τόσο πολύ ανάγκη.

 2. Θα περιοριστώ σε ένα.

  Σχετικά με τα σχολεία, οι Διευθυντές της Αθμιας και Βθμιας θα πρέπει να έχουν ήδη αποστείλει τις εισηγήσεις τους (προβλεπόταν προθεσμία μέχρι τις 19/10/2012), ενώ θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους και την έγγραφη γνωμοδότηση των δημοτικών συμβουλίων. Έπειτα το μπαλάκι πηγαίνει στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης οι οποίοι και θα υποβάλλουν μέχρι 16/11/2012 την εισήγησή τους. Παρακάτω σας δίνω και το σχετικό έγγραφο.

  ΑΔΑ: Β43Β9-ΘΡΡ

  Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης προχωρά στις προβλεπόμενες από την εκπαιδευτική νομοθεσία μεταβολές (ιδρύσεις, καταργήσεις, συγχωνεύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί και μετατροπές) σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-14.

  Παρακαλούνται οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέχρι 19/10/2012

  Να καταχωρήσουν στο Σύστημα Καταγραφής (Survey) τις προτάσεις-εισηγήσεις τους για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητας τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 11 του Ν. 1966/91. Για το σκοπό αυτό στο Σύστημα Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Survey) έχουν προστεθεί φόρμες προτάσεων-εισηγήσεων, ώστε η διαδικασία υποβολής τους να γίνει μόνο ηλεκτρονικά.
  Να ζητήσουν εγγράφως τη γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων επί των προτάσεων για κάθε είδους σχολική μεταβολή (ίδρυση, προαγωγή, συγχώνευση, υποβιβασμό, κατάργηση και μετατροπές).

  Αφού γνωμοδοτήσουν έγκαιρα τα δημοτικά συμβούλια σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 15 του άρθρου 59 του Ν. 3966/2011 (118 Α’), οι Διευθυντές ΠΕ και ΔΕ θα συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αρμοδιότητας τους και θα τις διαβιβάσουν μέχρι 09/11/2012 στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις. Μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποσταλούν α) βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης νια τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων και β) βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης νια τη μεταφορά των μαθητών νια τα προτεινόμενα προς συγχώνευση και κατάργηση σχολεία που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων δήμων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 2 του ΠΔ 113/2010 (ΦΕΚ 194/Α722-11-2010).

  Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα υποβάλουν την εισήγηση τους στην ειδική φόρμα του Ηλεκτρονικού Συστήματος Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Survey) μέχρι 16/11/2012.

  Για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των μαθητών, η ορθότερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, η χιλιομετρική απόσταση που θα διανύουν οι μεταφερόμενοι μαθητές και οι κτιριακές υποδομές. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και η εφαρμογή όλων των καινοτόμων παιδαγωγικών προγραμμάτων σε άρτιες, εξοπλισμένες και επαρκώς επανδρωμένες σχολικές μονάδες.

  Όλες οι προτάσεις θα πρέπει να είναι αναλυτικές, συγκεκριμένες και πλήρως αιτιολογημένες, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη ολοκλήρωση τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις περιπτώσεις ιδρύσεων και συγχωνεύσεων, στις οποίες θα πρέπει να ορίζεται με σαφήνεια η ακριβής ονομασία και η έδρα λειτουργίας του νέου σχολείου. Επίσης, για τις περιπτώσεις ιδρύσεων, προαγωγών και συγχωνεύσεων κρίνεται απολύτως απαραίτητη η εξασφάλιση κατάλληλης στέγης. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που τα προτεινόμενα προς ίδρυση σχολεία είναι ενταγμένα ή πρόκειται να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης, θα πρέπει να αναφέρεται στις προτάσεις-εισηγήσεις.

  Σε κάθε περίπτωση για την υποβολή οποιασδήποτε πρότασης θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα οριζόμενα στις αριθμ. Φ.3/897/97652/Γ1/25-9-2006 και Φ. 3/898/97657/Γ1/25-9-2006 (ΦΕΚ 1507/Β713-10-2006) Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και την αριθμ. 68419/Γ2/6-7-2006 (ΦΕΚ 984/Β72006) ΚΥΑ για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

  Επισημαίνεται ότι θα είναι καλό να εξασφαλίζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής εκπαιδευτικής πρότασης προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης και την αποφυγή των εκ των υστέρων διαμαρτυριών.

  Παρακαλούμε για την απαρέγκλιτη τήρηση όλων των παραπάνω προθεσμιών για την υποβολή των προτάσεων – εισηγήσεων και την αποστολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών προκειμένου να εκδοθούν οι προβλεπόμενες αποφάσεις και να ολοκληρωθούν εγκαίρως όλες οι διαδικασίες προγραμματισμού για το σχολικό έτος 2013-2014, σε ότι αφορά τα θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων και του προσωπικού.

  Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

  ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΠΑΠΑΟΕΟΔΩΡΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights