Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Ολοκληρώθηκε η ενημερωτική Ημερίδα στη Λευκάδα για την υποστήριξη των τοπικών προϊόντων

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα ενημέρωσης της Δράσης 2.3 του έργου με τίτλο: «LOC PROII – Υποστήριξη και Προώθηση των Τοπικών προϊόντων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας – (Τοπικά Προϊόντα ΙΙ)», που έγινε στην Λευκάδα τη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012, στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, έγινε παρουσίαση του έργου και των τεχνικών λεπτομερειών του από την κ. Αλεξία Κότσαλη, και την κ. Φιλία Ρέπα, μέλη της  ομάδας διαχείρισης του έργου, υπαλλήλων της  Γενικής Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών – Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λευκάδας.

Επίσης, παρουσιάστηκε η σελίδα του έργου www.locpro.org, καθώς και οι λειτουργίες του ηλεκτρονικού καταστήματος και του εξ’ αποστάσεως εργαλείου εκμάθησης.

 Σεμινάρια από το Παν/μιο Πατρών και το ΤΕΙ Μεσολογγίου

  Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, μίλησε για τη θέση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στην τοπική ανάπτυξη.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης η κ. Μαρία Παπαλεξάνδρου μίλησε για τον πρωτογενή τομέα στη Λευκάδα και τη σημασία των τοπικών προϊόντων και προλόγισε τον κ. Ροίκο Θανόπουλο, Διδάκτορα  του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος παρουσίασε δύο ομιλίες με θέματα: 1ον. Τοπικές Παραδοσιακές Ποικιλίες: Τι είναι – Η σημασία τους σήμερα και 2ον. Τοπικές ποικιλίες της Λευκάδας: Αποτελέσματα έρευνας, προτάσεις διάσωσης και ανάδειξης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επιχειρηματίες και παραγωγοί της Λευκάδας, οι οποίοι εκδήλωσαν την επιθυμία να συμμετέχουν στο εν λόγω έργο με την καταχώρηση της επιχείρησής τους στη σελίδα του έργου www.locpro.org, αλλά και τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια που θα ακολουθήσουν από το Πανεπιστήμιο Πατρών και αφορούν τη «Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την προώθηση τοπικών χαρακτηριστικών προϊόντων (ICT)» στις 2 και 3 Νοέμβρη, αλλά και από το ΤΕΙ Μεσολογγίου σε θέματα επιχειρηματικότητας, διαφήμισης και μάρκετινγκ.

Την ημερίδα ενημέρωσης έκλεισε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, Θ. Βερύκιος, τονίζοντας τη σημασία των τοπικών προϊόντων στην τοπική ανάπτυξη.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.