Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Ανοίγει ο δρόμος για πώληση της περιουσίας των δήμων. Σε ιδιώτες και οι παραλίες

Στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου)  μεταβιβάζονται όλα τ΄ακίνητα των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, το οποίο μπορεί να  τα νοικιάζει για 99 χρόνια. Επίσης, με διάταξη αίρονται οι περιορισμοί στην εκμετάλλευση της παραλίας και του αιγιαλού από μεγάλες τουριστικές μονάδες.

Με βάση τα όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα, το κράτος εξασφάλιζε την ελεύθερη δίοδο των πολιτών στη θάλασσα, πράγμα που αναφέρεται και στο άρθρο 3 της νέας διάταξης, εντούτοις ένα άρθρο παρακάτω, στο 4επιτρέπεται για λόγους εθνικής οικονομίας σε μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις και όπου κρίνεται αναγκαίο να κλείνει η παραλία  στερώντας την ελεύθερη πρόσβαση σ΄αυτές.

ΠΗΓΗ : Δελτίο ειδήσεων skai 9:οομμ

Σημείωση:Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ): Χαρακτηρίζονται εκείνα των οποίων ο σκοπός αφορά την εξυπηρέτηση και την επιτέλεση κάποιας κρατικής λειτουργίας ή υπηρεσίας. Πρότυπο Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου είναι (κατά λειτουργία) η ίδια η Πολιτεία (το Κράτος) άλλα χαρακτηριστικά νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου είναι οι Οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμοι και περιφέρειες) η Εκκλησία της Ελλάδος, το Ν.Α.Τ., το Ι.Κ.Α., η Τράπεζα της Ελλάδος κλπ.

ΠΗΓΗ:wikipedia

δείτε σχετικά:  Στο σφυρί οι περιουσίες των δήμων; (του Γ. Γαβρίλη)

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αδικίες

του Ηλία Π. Γεωργάκη – Η νέα περικοπή των εφάπαξ -παράλληλα με τη νεα φοροεπιδρομή αλλα και με το ” […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.