Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
24 Σεπτεμβρίου 2023

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας το θέμα της υδροδότησης του Μεγανησίου – Απόφαση δικαίωσης για το Μεγανήσι

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Οκτωβρίου στην Λευκάδα ήρθε ως 3ο  θέμα συζητήσεως, έπειτα από αναβολή, το θέμα της σύναψης νέας συμφωνίας για την υδροδότηση του νησιού μας:

“ΘΕΜΑ 3ο: Απόφαση Δ.Σ. για έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Λευκάδας με το Δήμο Μεγανησίου που αφορά στην υδροδότησή του. Εισηγητής: Σούνδιας Πραξιτέλης, Αντιδήμαρχος”.

Είχαμε μια ολική μεταστροφή του κλίματος σε χέση με εκείνο που επικρατούσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκάδας όπου το θέμα είχε ξανασυζητηθεί κι αναβληθεί, μέσα σε ένταση και διαξιφισμούς. Φαίνεται ότι η αναβολή λειτούργησε καθοριστικά υπέρ του Μεγανησίου, μιας που έδωσε τον απαιτούμενο χρόνο που ήταν απαραίτητος, προκειμένου ν’ αμβλυνθούν οι αντιθέσεις, να πέσουν οι τόνοι και να γίνει  μια πιο ψύχραιμη προσέγγιση.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε ναι μεν η σύμπνοια του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου στην αντιμετώπιση του θέματος, αλλά κυρίως η προσπάθεια του δημάρχου Μεγανησίου κ. Στάθη Ζαβιτσάνου, ο οποίος κατόρθωσε να αντιστρέψει ένα άκρως αρνητικό κλίμα, πράγμα το οποίο λειτουργεί υπέρ του προσθέτοντας, φυσικά, πόντους στη δημοφιλία του.

Ειδική αναφορά θα πρέπει, όμως, να γίνει

(α) και στον δημοτικό σύμβουλο κ. Κυριάκο Κονιδάρη της Δημοτικής Κίνησης  “Όλοι για την Λευκάδα”,  ο οποίος, σταθερά κι εξαρχής, συμπαρατάχθηκε στο πλευρό του Μεγανησίου,

(β) αλλά και σε όσους βοήθησαν, ώστε το νησί μας να συνεχίσει δωρεάν να έχει πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό του νερού, πληρώνοντας τα έξοδα μεταφοράς και συντήρησης

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η υπαναχώρηση της Λευκάδας δεν συνδέεται  με την ανοχή του Μεγανησίου στο θέμα της κατάληξης του Βιολογικού του πρώην δήμου Ελλομένου, όπως ακούγεται και διασπείρεται μέσα από διάφορες … “συζητήσεις” στο νησί μας. Η κατάληξη του αγωγού στο Μαύρο Νερό είναι αδιαπραγμάτευτη θέση για το Μεγανήσι.

Το Δ.Σ. του Δήμου Λευκάδας. Το Σάββατο 20/10/2012 και την Κυριακή 21/10/2012 μπορείτε να παρακολουθήσετε μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ART TV στις 22:00 τη συνεδρίασή του. [ΠΗΓΗ: lefkadanews.com]
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights