Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2022

Aποτελειώνουν τους ελεύθερους επαγγελματίες με τα μικρομάγαζα, εξοντωτικό το νέο φορολογικό.

 
 
Φωτιά και Λάβρα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για Ελεύθερους Επαγγελματίες, επιχειρήσεις και Αγρότες! – Δείτε παρακάτω και δεν θα πιστεύετε!
 
. «..Για παράδειγμα, ένας επαγγελματίας με δύο παιδιά και εισόδημα 9.000 ευρώ, ενώ φέτος δεν πλήρωσε φόρο, το 2013 θα κληθεί να πληρώσει 2.700 ευρώ φόρο!!!
 
 2. Από τη στιγμή που οι ελεύθεροι επαγγελματίες – επιτηδευματίες θα φορολογούνται όπως ακριβώς και οι … επιχειρήσεις, τότε εκτός από τον φόρο 30% που θα φορολογηθούν για τα εισοδήματά τους από το πρώτο ευρώ, θα επιβαρυνθούν με προκαταβολή φόρου 55% έναντι του επόμενου οικονομικού έτους.
 
 Η προκαταβολή φόρου επιβάλλεται επί του κύριου φόρου που προκύπτει με βάση το ύψος του ετησίου δηλωθέντος εισοδήματος από εμπορικές επιχειρήσεις ή ελευθέρια επαγγέλματα ή από γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Ετσι, η επιβάρυνση των συγκεκριμένων φορολογουμένων δεν θα περιοριστεί, τελικά, στο 30%, αλλά θα εκτιναχθεί στο πολύ υψηλότερο επίπεδο του 46,5%.
 
Δηλαδή ο επαγγελματίας με τα δύο παιδιά, εκτός από τα 2.700 ευρώ που θα πληρώσει, θα επιβαρυνθεί και με 1.485 ευρώ, ποσό που θα καταβάλει ως παρακράτηση φόρου για την επόμενη χρονιά. Δηλαδή, ο λογαριασμός της Εφορίας θα φτάσει συνολικά στα 4.185 ευρώ!»
 
Συμπέρασμα : Βγάζεις 9.000€ σου παίρνει το κράτος τα 4185€ για φόρο + 3000-7000€ το χρόνο για ΟΑΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ = 10185€ ενώ βγάζεις π.χ 9.000€.
 
0 Shares

Σχετικά άρθρα

Λευκάδα: Άμεση πρόσληψη προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία της Πλωτής Γέφυρας. Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η σχετική πίστωση

Οι τροποποιήσεις που πρέπει να γίνουν για την εύρυθμη λειτουργία της Πλωτής Γέφυρας, στη Λευκάδα, ήταν θέμα της σημερινής συνεδρίασης […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *