Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Ο Περιφερειάρχης Ι.Ν. κ. Σπ. Σπύρου στο πλευρό των ενστόλων

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης με ένστολους (Αστυνομικούς, Πυροσβέστες και Λιμενικούς), οι οποίοι προηγουμένως έκαναν πορεία στους δρόμους της Κέρκυρας, διαμαρτυρόμενοι για τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης και κατέληξαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Στη συνάντηση παραβρισκόταν και ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κέρκυρας, Χρήστος Σκούρτης.

Ο εκπρόσωπος των διαμαρτυρομένων ενστόλων, Νίκος Μποζίκης, επέδωσε ψήφισμα στον Περιφερειάρχη τονίζοντας ότι: «Αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι θέμα της αρμοδιότητάς σας αλλά ζητάμε την υποστήριξή σας».

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι θα κατατεθεί σχετικό ψήφισμα στο επικείμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

 Νίκος Μποζίκης: «Ζητάμε την υποστήριξή σας»

   Συγκεκριμένα ο κ. Μποζίκης, απευθυνόμενος προς τον Περιφερειάρχη τόνισε μεταξύ των άλλων:

«Σήμερα ερχόμαστε εδώ για να σας καταθέσουμε ένα ψήφισμα όχι προσδοκώντας κάτι από εσάς, ζητάμε όμως να προωθήσετε αυτό το ψήφισμα για να φθάσει εκεί που πρέπει να φθάσει. Η φωνή μας είναι ο μόνος τρόπος αγώνα δεν έχουμε κάτι άλλο. Καταλαβαίνετε ότι για να φθάσουν οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι λιμενικοί να βγαίνουν στο δρόμο είναι ανησυχητικό.  Σε κάθε περίπτωση δεν θέλουμε να στερήσουμε το αγαθό της ασφάλειας από τους συμπολίτες μας δεν πρόκειται να το στερήσουμε αυτό, παρ’ ότι μας κόβουν τους μισθούς μας, εμείς θα αγωνισθούμε για να το παρέχουμε αμέριστα. Είναι άδικο όμως άνθρωποι οι οποίοι δίνουν και το αίμα τους και τη ζωή τους να φθάνουν σε αυτή την κατάσταση. Μας έχουν εντάξει στα ειδικά μισθολόγια, μόνο ειδικό μισθολόγιο δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτό, 683 ευρώ το μήνα δεν μπορεί να θεωρηθεί ειδικό μισθολόγιο. Ειδική εργασία προσφέρουμε, ειδικό μισθολόγιο όμως δεν παίρνουμε.  Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, ζητάμε την αναγνώριση των επαγγελμάτων μας, ως επικίνδυνων και ανθυγιεινών και ζητάμε ένα μισθό αξιοπρεπή για τη δουλειά που κάνουμε».

Σπυρίδων Σπύρου: «Σημαντική η προσφορά σας στην κοινωνία, δίκαια τα αιτήματά σας»

  Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων τόνισε τα εξής:

«Σας καλωσορίζω στην Περιφέρειά μας, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη τον κύριο Σκούρτη, υπό δυσμενείς συνθήκες, θέλοντας να σας δηλώσω ότι συμμετέχουμε και κατανοούμε το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και βεβαίως το αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι και εσείς που είστε όντως ειδικοί εργαζόμενοι χωρίς ειδικά μισθολόγια. Η προσφορά σας στην κοινωνία είναι πάρα πολύ μεγάλη και σημαντική και κυρίως αναγνωρισμένη. Με την εργασία σας έχετε εμπεδώσει το αίσθημα της ασφάλειας στους συμπολίτες μας αλλά βοηθάτε και στην πρόληψη και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν παίρνετε ειδικά μισθολόγια και αντιλαμβάνομαι ότι έχετε φθάσει στο όριό σας.

Σας διαβεβαιώνω ότι δεν είμαστε θεατές αλλά είμαστε από την πλευρά που και εσείς βρίσκεστε, δηλώνοντας ότι παρ’ όλα αυτά κάνετε το καθήκον σας και συνεχίζετε τη δουλειά σας. Όπως δεν σας κρύβω ότι και η Περιφέρεια, δια του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών και των υπολοίπων, δουλεύουμε συνεχώς και προσπαθούμε κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, με στόχο να φέρουμε εις πέρας την υποχρέωσή μας και το καθήκον μας, να αμβλύνουμε τις δυσκολίες και τις δυσχέρειες που υπάρχουν στο μέτρο του δυνατού.

Μην αμφιβάλλετε  καθόλου ότι το μήνυμά σας θα φθάσει στην Κυβέρνηση, θα φθάσει μάλιστα ηχηρά, γιατί είμαστε από την πλευρά που στηρίζει τη σημερινή κυβέρνηση.

Θέλω να πω όμως ότι δεν πρέπει να φθάσει και στα όρια της αυτή η κοινωνία, το θέσαμε πρόσφατα και όπου μας δόθηκε η ευκαιρία και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ότι υπάρχουν τεράστια προβλήματα αλλά δεν μπορεί σε αυτόν το λαό να του στερούν τη δυνατότητα να αναπνεύσει.

Πιστεύω ότι αυτά τα μηνύματα τα παίρνει η Κυβέρνηση και πιστεύω ακόμα ότι σε αυτό το δίμηνο που θα ακολουθήσει, θα μπορέσει να ανασκευάσει κάποια στοιχεία που αφορούν τις τάξεις των ατόμων που οριακά λειτουργούν και δεν αντέχουν άλλο.

Είμαστε σύμμαχοι, είμαστε μαζί σας, το κατανοούμε και συμπλέουμε μαζί σας και θα το διεκδικήσουμε και εμείς μαζί σας, γιατί θεωρούμε ότι ακουμπά τα όρια του κινδύνου, τα όρια της αδικίας.

Με αυτό το πνεύμα σας δεχόμαστε σήμερα εδώ στη Περιφέρεια και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο την τελική δικαίωση».

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights