Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Αυγούστου 2021

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας

Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού της ΠΙΝ συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρη Σκιαδαρέση, με τον οποίο είχε πολύωρη συνεργασία.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν θέματα συνεργασίας ανάμεσα στην ΠΙΝ και το Επιμελητήριο Λευκάδας και συγκεκριμένα εξετάστηκε η προοπτική και η δυνατότητα για την προώθηση και την εξαγωγή Λευκαδίτικων προϊόντων στην Αυστραλία.

Ο κ. Σκιαδαρέσης ήδη είχε μία πρώτη συνεργασία με τον κ. Γιώργο Ηλιόπουλο, Εμπορικό Διευθυντή του Ελληνοαυστραλιανού Επιμελητηρίου κατά την επίσκεψή του στην Λευκάδα.

Ο κ. Σκούρτης τόνισε ότι, μετά την τελευταία του επίσκεψη στην Αυστραλία, διαπίστωσε ότι υπάρχει το ενδιαφέρον και η ζήτηση, για την εισαγωγή προϊόντων από την Ελλάδα και κυρίως από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Τόνισε ότι ήδη έχουν αναπτυχθεί σε πολύ καλό επίπεδο οι διμερείς σχέσεις και έχουν ξεπεραστεί πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια, ώστε να καταστεί εφικτή η εξαγωγή προϊόντων προς την ήπειρο της Ωκεανίας.

Επίσης, στη συνάντηση των δύο αντρών συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας μεταξύ ΠΙΝ και Επιμελητηρίου Λευκάδας, για κοινές τουριστικές και πολιτιστικές δράσεις.

  Τέλος, εξετάστηκε η από κοινού δυνατότητα αξιοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Το σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των αγροτών και των ναυτεργατών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Μέλος της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *