Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
23 Ιουλίου 2019

Διδάσκουν ΠΑΙΔΕΙΑ: Καθηγητές χαρίζουν τα χρήματά τους για τα διδακτορικά νέων επιστημόνων

ΤΕΙ Κρήτης

Σε μια συμβολική κίνηση, αλλά με μεγάλη σημασία για την προαγωγή της επιστήμης και της έρευνας, προχώρησαν οι καθηγητές του εργαστηρίου σεισμολογίας του ΤΕΙ Κρήτης, επιλέγοντας να μηδενίσουν τις απολαβές τους από ερευνητικά προγράμματα, ώστε τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την απασχόληση νέων ανθρώπων που εκπονούν τις διδακτορικές τους διατριβές και συμβάλλουν, μέσω αυτών, στο σημαντικό ερευνητικό έργο που παράγεται στην Κρήτη.

Την πρωτοβουλία τους αυτή αποκάλυψε στο «Ράδιο Κρήτη» ο καθηγητής σεισμολογίας του ΤΕΙ, Φίλιππος Βαλλιανάτος, εξηγώντας πως είναι θέμα ημερών να εγκριθεί η απόφαση τους και από το Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Βαλλιανάτο, οι καθηγητές του συγκεκριμένου τμήματος είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους , αφιλοκερδώς, στο κράτος για την αντιμετώπιση πάσης φύσεως φυσικών καταστροφών, εάν φυσικά αυτό τους ζητηθεί.

ΠΗΓΗ : newpost.gr via cretalive.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Ο Θ. Σολδάτος σχετικά με την χρηματοδότηση μονάδας μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας στερεών αποβλήτων

Σε συνεργασία με τον προηγούμενο δήμαρχο Λευκάδας Βασίλη Φέτση, επιχειρήθηκε κατά την πρώτη μου βουλευτική θητεία, η οριστική αντιμετώπιση του […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *