Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
4 Αυγούστου 2021

Συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Πανεπιστήμιο του Σαλέντο για τη βιοποικιλότητα και την προστασία των οικοσυστημάτων

Κέρκυρα 12 Σεπτεμβρίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστο Σκούρτη, είχε ο Καθηγητής Alberto Basset, τακτικός Καθηγητής του Τομέα της Οικολογίας και Συντονιστής του Διδακτορικού Προγράμματος στην Οικολογία και την Κλιματική Αλλαγή του Τμήματος Οικολογικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Salento (Lecce) της Ιταλίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Γκίνης Σταμάτης και η Επιστημονική Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Αγγελική Ρουβά.

 Δημιουργία Πειραματικού Κέντρου Έρευνας

   Με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, καθώς και με άλλους φορείς – μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια της Απουλίας και το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων – η  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεργάζεται για την έγκριση και υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος με θέμα την καταγραφή και προστασία της Βιοποικιλότητας.

Ειδικότερα συζητήθηκε η δυνατότητα μελλοντικής δημιουργίας ενός Πειραματικού Κέντρου Έρευνας για τη βιοποικιλότητα και την προστασία των οικοσυστημάτων, λαμβάνοντας υπόψη και το ήδη προταθέν ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Βιοποικιλότητα.

Ο  Καθηγητής κ. Basset μετέφερε στον Αντιπεριφερειάρχη τους χαιρετισμούς του ιδίου και του Ιδρύματός που εκπροσωπούσε και ενημέρωσε τον κ. Σκούρτη για την πρόταση δημιουργίας Πειραματικού Κέντρου Έρευνας με θέμα τη  βιοποικιλότητα και την προστασία των οικοσυστημάτων.

Η Σύσκεψη έληξε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα και το θετικό προβληματισμό για τις προτάσεις που μετέφερε ο κ. Basset, με την προϋπόθεση να εγκριθεί η χρηματοδότηση της πρότασης των φορέων. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναμένεται το Σεπτέμβρη.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Να πληρωθούν τώρα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες

Απλήρωτοι από το Δεκέμβρη παραμένουν 2000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί! Πρόκειται για συναδέλφους που προσλήφθηκαν σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με δύο […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *