Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Συνεργασία Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Πανεπιστήμιο του Σαλέντο για τη βιοποικιλότητα και την προστασία των οικοσυστημάτων

Κέρκυρα 12 Σεπτεμβρίου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστο Σκούρτη, είχε ο Καθηγητής Alberto Basset, τακτικός Καθηγητής του Τομέα της Οικολογίας και Συντονιστής του Διδακτορικού Προγράμματος στην Οικολογία και την Κλιματική Αλλαγή του Τμήματος Οικολογικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Salento (Lecce) της Ιταλίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Γκίνης Σταμάτης και η Επιστημονική Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Αγγελική Ρουβά.

 Δημιουργία Πειραματικού Κέντρου Έρευνας

   Με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο, καθώς και με άλλους φορείς – μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια της Απουλίας και το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων – η  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεργάζεται για την έγκριση και υλοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος με θέμα την καταγραφή και προστασία της Βιοποικιλότητας.

Ειδικότερα συζητήθηκε η δυνατότητα μελλοντικής δημιουργίας ενός Πειραματικού Κέντρου Έρευνας για τη βιοποικιλότητα και την προστασία των οικοσυστημάτων, λαμβάνοντας υπόψη και το ήδη προταθέν ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Βιοποικιλότητα.

Ο  Καθηγητής κ. Basset μετέφερε στον Αντιπεριφερειάρχη τους χαιρετισμούς του ιδίου και του Ιδρύματός που εκπροσωπούσε και ενημέρωσε τον κ. Σκούρτη για την πρόταση δημιουργίας Πειραματικού Κέντρου Έρευνας με θέμα τη  βιοποικιλότητα και την προστασία των οικοσυστημάτων.

Η Σύσκεψη έληξε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα και το θετικό προβληματισμό για τις προτάσεις που μετέφερε ο κ. Basset, με την προϋπόθεση να εγκριθεί η χρηματοδότηση της πρότασης των φορέων. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης αναμένεται το Σεπτέμβρη.

 

0 Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights