Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
31 Ιουλίου 2021

H σύγχυση της “συστημικής αριστεράς” δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας

Το “Κάλεσμα του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ”, το οποίο αναδημοσιεύθηκε σε ένθετο στον “Κυριακάτικο Ριζοσπάστη” (2/9), διαφημίστηκε αρκετά από το ΚΚΕ. Αναμέναμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον το περιεχόμενό του. Δυστυχώς, όμως, το “Κάλεσμα”δεν δικαίωσε τις όποιες προσδοκίες, φαντάζομαι και των μελών και φίλων  του ΚΚΕ. Ασφαλώς το “Κάλεσμα” περιέχει σειρά θετικών στοιχείων, κυρίως  στο πεδίο της ανάλυσης και των εκτιμήσεων.

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ!

Ωστόσο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια οπισθοχώρηση σε σχέση με επίσημα κείμενα του Ριζοσπάστη της μετεκλογικής περιόδου, τα οποία επιχειρούσαν να υποδείξουν για το ΚΚΕ μια πολιτική η οποία θα αρθρώνετο από άμεσους ζωτικούς στόχους και θα είχε ως στόχο να ανοίξει μια πορεία μετάβασης προς την “λαϊκή εξουσία”, την οποία στο ΚΚΕ, λίγο-πολύ, προσομοιάζουν με την εργατική εξουσία και τον σοσιαλισμό. Ενώ,λοιπόν, το ΚΚΕ έμοιαζε να επιχειρεί ένα βήμα μπρος, με το “κάλεσμα” του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ μάλλον κάνει σπασμωδικά δύο βήματα πίσω!!!

 Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα (όχι το μόνο) από το “Κάλεσμα” υποδηλωτικό αυτής της οπισθοχώρησης:

δείτε την συνέχεια του άρθρου  εδώ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Kι όμως αγαπητοί φίλοι, συνέβη κι αυτό που καταδεικνύει τον κατήφορο χωρίς επιστροφή. Διαβάστε το άρθρο μέχρι το τέλος, για να εμπεδώσετε κι εσείς ότι θα κατέβουμε και το τελευταίο σκαλοπάτι της εξαθλίωσης, χωρίς την παραμικρή αντίσταση και χωρίς εναλλακτική πρόταση. Ζήτω η Ευρώπη και το Μνημόνιο σε πιο πολλά επεισόδια κι από την “Τόλμη και γοητεία”!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *