Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Ιουλίου 2021

«Κάντε όλη την Ελλάδα ειδική οικονομική ζώνη»

Να κηρυχθεί όλη η Ελλάδα «ειδική οικονομική ζώνη», προτείνει ο πρόεδρος των Γερμανών Βιομηχάνων Χανς Πέτερ Κάιτελ σε συνέντευξη του στο Spiegel ενώ δηλώνει ότι αυτοί που στηρίζουν τη χώρα, θα πρέπει να έχουν και την ευκαιρία να συνδιαμορφώνουν τις μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος πάντως δεν θέλει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και το δηλώνει με ένα παράδειγμα: «Ως επιχειρηματίας, δεν θα άφηνα τη θυγατρική εταιρεία μου που είναι σε πολύ κακή κατάσταση να καταρρεύσει, αλλά θα την εξυγίαινα».

«Δηλαδή, η Ελλάδα πρέπει να γίνει ένα είδος ειδικής οικονομικής ζώνης εντός της ευρωζώνης, εξοπλισμένη με την απαραίτητη και θεμιτή οικονομική βοήθεια, αλλά και με προσωπικό από την ΕΕ», λέει ο Κάιτελ, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να εκχωρήσει κυριαρχία, αλλά «θα έπρεπε να δώσει σε όσους την στηρίζουν από την ΕΕ την ευκαιρία να συνδιαμορφώνουν επί τόπου τις μεταρρυθμίσεις».

Η «θεραπευτική γραμμή» του Γερμανού βιομηχάνου προβλέπει ότι η χώρα, «πρέπει να μπει σε έναν “θάλαμο οξυγόνου” ώστε να να αναρρώσει μακροπρόθεσμα», τονίζοντας πως «για να γίνει αυτό, οι Έλληνες χρειάζονται χρόνο, όχι μήνες αλλά χρόνια».

ΠΗΓΗ : lifo.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Δεν παραδίδει την έδρα του ο Μιχελογιαννάκης. «Δεν υπήρξα ποτέ μέλος της ΔΗΜΑΡ και κατέβηκα ως ανεξάρτητος με το ψηφοδέλτιό της»

Τους 8 λόγους για τους οποίους κρατάει την έδρα του Ηρακλείου εξηγεί με επιστολή του ο  Γιάννης Μιχελογιαννάκης, τονίζοντας ότι […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *