Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

“Σφυροκόπημα” Τσίπρα στη Βουλή για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Άφαντος ο Αντώνης Σαμαράς

Σε υψηλούς τόνους άσκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών, από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο πλαίσιο της «ώρας του Πρωθυπουργού».

«Ληστέψατε την ΑΤΕ, τώρα ληστεύετε και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο κ. Στουρνάρας με μία και μόνο δήλωσή του απαξίωσε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προκαλώντας πτώση της μετοχής του κατά 30%, με συνεπακόλουθες απώλειες για τους μικρομετόχους της τράπεζας. Ο υπουργός Οικονομικών αντέτεινε ότι «στο πιο πρόσφατο stress test το 2011, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν ανάμεσα στις τελευταίες τράπεζες από πλευράς επιδόσεων» με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά: «Αν ήσασταν σε μία ιδιωτική τράπεζα και λέγατε πως είναι μη βιώσιμη, τι θα έκαναν οι μέτοχοι;» «Πάτε για ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, αλλά λέτε πως είναι “σαπάκι”. Σε άλλες χώρες θα ερχόταν ο εισαγγελέας! Με βάση επίσημα στοιχεία, το Ταμιευτήριο είχε αποδώσει στο Δημόσιο 3 δισ. ευρώ την τελευταία πενταετία, την ίδια στιγμή που οι άλλες τέσσερις τράπεζες έχουν πάρει πάνω από 150 δισ. ευρώ σε ρευστό και εγγυήσεις!», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Άφαντος ο Σαμαράς

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά πως «έχει δύο μήνες να πατήσει  στη Βουλή» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν ο κ. Σαμαράς δε θέλει να έρχεται να απαντάει στην ώρα του πρωθυπουργού, να την καταργήσει». Για την προαναγγελθείσα απουσία Σαμαρά από τη ΔΕΘ, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι «ούτε επί δικτατορίας δεν απουσίασε πρωθυπουργός από την ΔΕΘ»

Ο ελληνικός λαός θα εξεγερθεί σύντομα

«Δεν μπορεί όμως να αντέξει ο λαός αυτή την πολιτική. Λέτε πως “δεν γίναμε Αργεντινή”. Μακάρι να είχαμε γίνει: Η Αργεντινή πέρασε μια μεγάλη δυσκολία και οι πολίτες της κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Εσείς δυστυχώς μας οδηγείτε σε άλλες πολύ χειρότερες καταστάσεις: θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα έχει γίνει μια Ειδική Οικονομική Ζώνη», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι ο ελληνικός λαός θα εξεγερθεί σύντομα και ότι ακόμη οι ψηφοφόροι των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, θα βγουν στους δρόμους εναντίον τους.

Απόσπασμα από  left.gr

ΒΙΝΤΕΟ από newsit.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights