Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
1 Αυγούστου 2021

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Είμαστε στην 100 θέση ως αναφορά την ανταγωνιστικότητα, σε παγκόσμιο επίπεδο, και στην 35 ως αναφορά τον μέσο μισθό. Αυτή η ανισότητα πρέπει να εξισωθεί η θα αυξήσουμε την παραγωγικοτητά μας η θα μειωθούν οι μισθοί. Αυτή είναι η πραγματικότητα, εγώ πιστέυω ότι είναι καλύτερα να αυξήσουμε την παραγωγικοτητά μας και υπάρχουν τρόποι. Πάντως με δια πιστώσεις, ευχολόγια και υψωμένες γροθιές το πρόβλημα δεν λύνεται.

  2. Καλύτερα “μούγκα στη στρούγκα” μας λέτε κύριε Αραβανή;

    Από την άλλη για ποια παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα μιλάτε, όταν το ρευστό που πηγαίνει στις τράπεζες (τον πυλώνα καθώς πιστεύετε του συστήματος και των επιχειρήσεων) για την ανακεφαλαιοποίησή τους (δηλαδή την αγορά ιδιωτικού χρέους από το ελληνικό κράτος) προέρχεται από μας τους φορολογούμενους, προκειμένου αυτές να αποτινάξουν από πάνω τους τα τοξικά ομόλογα και προϊόντα (CDO, CDS κλπ) που αγόραζαν, μεταπωλούσαν ή και κάποιες ενεχομένως να εξέδιδαν τις “χρυσές εποχές”;
    Στην ουσία τύπωναν χρήμα και όταν επήλθε η κρίση μείνανε με τα χαρτιά στο χέρι, χαρτιά χωρίς αντίκρυσμα, χωρίς καμία αξία, με χρέος δηλαδή που οι ίδιες δημιούργησαν. Γιατί δε λέτε -και σεις εφόσον υπερασπίζεστε τις ιδέες σας και εκτίθεστε στην κοινωνία διεκδικώντας την ψήφο της- ότι όλα αυτά που τραβά ο κόσμος σήμερα έχουν συγκεκριμένες και αποδεδειγμένες αιτίες; Ότι πληρώνουν άλλων τα καμώματα;

    Εδώ ολάκερος πρόεδρος της FED τότε ο Άλαν Γκρίνσπαν δήλωσε μετά την οικονομική καταστροφή στο Αμερικανικό Κογκρέσο “Έκανα λάθος. Ανακάλυψα ένα σφάλμα στο μοντέλο που πίστευα ότι με βάση αυτό λειτουργεί ο κόσμος”. Ξέρετε ποιο μοντέλο εννοούσε κύριε Αραβανή; Το μοντέλο σας! Και αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα (το ανέφερα παραπάνω) συνιστά τη μεγαλύτερη κρατικοποίηση στην ιστορία της χώρας! Ούτε ο Στάλιν να ήταν η κυβέρνηση.

    Τέλος, δε ξέρω, μπορεί σχηματικά να εννοείτε (για να δώσουμε και λίγο χιούμορ στην κουβέντα) τη “θεραπεία” σαν αυτή που έχει αναρτηθεί στο Meganisi News: https://meganisinews.eu/?p=37592 . Αυτή είναι η λύση που προτείνεται και φοβάμαι ότι μπορεί και να προτείνετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *