Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
30 Ιουλίου 2021

“e Meganisi”. Θετικά αξιολογήθηκε η πρόταση του Δήμου Μεγανησίου αν και με “κουτσουρεμένο” προϋπολογισμό

Ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα Ιονίων Νήσων –

Πρόκειται για μια καινοτόμο εφαρμογή η οποία θα χρησιμοποιείται μέσω έξυπνων φορητών συσκευών χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση στο διαδίκτυο.

Με το εν λόγω έργο αναπτύσσεται και υλοποιείται ψηφιακή εφαρμογή πλοήγησης και εξερεύνησης του Μεγανησίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερωθούν για όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που επιθυμούν αλλά και να οργανώσουν τις καθημερινές μετακινήσεις τους αφού η εν λόγω εφαρμογή θα τους ενημερώνει για την πιο σύντομη διαδρομή ώστε να επισκεφθούν αξιοθέατα, παραλίες, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους κ.α. κατά τη διάρκεια διαμονής τους, μέσω του προσωποποιημένου προγράμματος περιήγησης.

Με αναγραφόμενη ημερομηνία στη “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” 17/2/2012 αλλά με ημερομηνία στο ίδιο έγγραφο  22/2/2012, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με Απόφασή της στο ορθό (δείτε ολόκληρο το έγγραφο εδώ), αποφάσισε το “κλείσιμο” της Πράξης (μαζί με άλλες άλλων φορέων υλοποίησης, 24 συνολικά) λόγω της αρνητικής τους αξιολόγησης με την επισήμανση ότι χρήζουν “σημαντικών αλλαγών και βελτιώσεων”.

Στη νέα προκήρυξη που έγινε και που αναφερόμαστε τώρα, η πρόταση του Δήμου Μεγανησίου που υποβλήθηκε, αξιολογήθηκε θετικά (9 από τις 11 προτάσεις κρίθηκαν θετικά) και ελπίζουμε να υπάρχουν τα μέσα για την υλοποίησή της.

Τέλος, ο προτεινόμενος προϋπολογισμός της πράξης ήταν 150.000,00 €, όμως διαμορφώνεται στο ποσό των 100.000,00€ λόγω της ανεπαρκούς τεκμηρίωσης του κόστους.

Δείτε τον ολόκληρο τον πίνακα αξιολόγησης προτάσεων για το πρόγραμμα Δικτύωσης εδώ.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *