Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
27 Ιουλίου 2021

Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Ιονίων Νήσων

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Ιονίων Νήσων θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα 15-22/9/2012 στον Δημοτικό Κινηματογράφο ‘ΑΠΟΛΛΩΝ’.

Θα προβληθούν συνολικά πάνω από 150 ψηφιακές ταινίες με συμμετοχές απ΄όλο τον κόσμο, μεγάλου μήκους , μικρού μήκους και ντοκυμαντέρ τόσο στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ όσο και στις Ειδικές Προβολές (special screenings).

To Φεστιβάλ έχει αναπτύξει συνεργασία με το CologneOff International Videoart Festival, του οποίου τα Βest Οf (οι καλύτερες ψηφιακές Video Art ταινίες του 2011) θα προβληθούν σε αφιέρωμα μιας μέρας όπως επίσης και με το BE THERE Corfu Animation Festival, του οποίου θα προβληθούν οι καλύτερες ψηφιακές ταινίες animation του 2012.

Κατά την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ το Σάββατο στις 15/9 θα προβληθεί η ταινία «Appartamento Ad Atene» (Διαμέρισμα στην Αθήνα) του Ρουτζέρο Ντιπάολα με την ευγενική παραχώρηση του Φεστιβάλ ‘TUTTO ITALIA’, που έγινε τον Απρίλιο του 2012 στην Αθήνα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Λάουρα Μοράντε και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε μια αποκαλυπτική ερμηνεία.

Το IIDFF είναι ηλεκτρονικά διοργανωμένο και πιστοποιημένο από το IMDB (Internet Movie Data Base) τη μεγαλύτερη Διεθνή Βάση Δεδομένων ταινιών του Διαδικτύου. Η υποβολή των ταινιών γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της Διεθνούς Διαδικτυακής Πλατφόρμας Withoutabox.com η οποία συνδέει ηλεκτρονικά 350.000 κινηματογραφιστές και 5.000 Φεστιβάλ απ΄όλο τον κόσμο μεταξύ τους.

Τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ με Διεθνή Σύνθεση από διάφορες ειδικότητες του κινηματογραφικού χώρου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις ψηφιακές ταινίες μέσω του Διαδικτύου και τα αποτελέσματα υποβάλλονται και αξιολογούνται ηλεκτρονικά.

Για το Προγ/μα Προβολών και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site του Φεστιβάλ  www.iidff.gr.

Την παρουσία του Φεστιβάλ στα social media μπορείτε να την βρείτε στη σελίδα του facebook :  https://www.facebook.com/IIDFF, στο group του f/b : https://www.facebook.com/groups/348075548565896/ και στο Linkedin στην δ/νση του group : http://www.linkedin.com/groups/Ionian-International-Digital-Film-Festival-4325764/about

Οι επισκέπτες, που θέλουν να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ θα βρούν στο site ειδικές προσφορές από τους χορηγούς φιλοξενίας για το διάστημα από 15 έως 22 Σεπτεμβρίου.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να προωθεί τα νέα τεχνολογικά και ψηφιακά μέσα που αναπτύσσονται στο χώρο του ελληνικού και διεθνούς ψηφιακού κινηματογράφου και να δίνει τη δυνατότητα σε όλο και περισσότερους νέους δημιουργούς απ΄όλο τον κόσμο να προβάλλουν το κινηματογραφικό τους έργο σ΄ένα υψηλού επιπέδου σύγχρονο Φεστιβάλ.

Στόχος της διοργάνωσης είναι ο Δήμος της Λευκάδας να δημιουργήσει και να καθιερώσει σε ετήσια βάση ένα διεθνούς χαρακτήρα σύγχρονο πολιτιστικό γεγονός με τη χρήση νέων τεχνολογιών του διαδικτύου, που θα προβάλλει έργα νέων κινηματογραφιστών, θα αναδεικνύει τους δημιουργούς τους και θα αναπτύσσει τη δικτύωση, επικοινωνία και συνεργασία τόσο μεταξύ των κινηματογραφιστών όσο και μεταξύ τοπικών και διεθνών φεστιβάλ και παράλληλα να συμβάλλει στο συνδυασμό καλλιτεχνικής, πολιτιστικής, τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης του τόπου και της ευρύτερης περιφέρειας των Ιονίων Νήσων.

Αθήνα, 31/8/2012 Καλλιτεχνικός Δ/ντής Θάνος Κερμίτσης Σκηνοθέτης

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *