Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
15 Αυγούστου 2022

Δήλωση – Επισημάνσεις του κ. Θανάση Κονιδάρη σχετικά με το θέμα της υδροδότησης του Μεγανησίου που συζητήθηκε στο Δ.Σ. Λευκάδας

Σχετικά με το θέμα της ύδρευσης του νησιού που συζητήθηκε στο ΔΣ Λευκάδας, για αποφυγή παρεξηγήσεων και λόγω της παρουσίας μου στην συνεδρίαση, δηλώνω τα εξής:

-Το πόρισμα (σχέδιο προγραμματικής σύμβασης) της τριμελούς επιτροπής που είχε συσταθεί για να προτείνει στο ΔΣ Λευκάδας, συζητήθηκε μεν αλλά ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

-Το θέμα αναβλήθηκε εκ νέου για να διευρυνθεί η επιτροπή και με δικηγόρο, ώστε να μην υπάρχουν νομικά κενά στην προγραμματική σύμβαση που θα κληθούν να ψηφίσουν τα ΔΣ Λευκάδας και Μεγανησίου.

(σ.σ.: Η γνώμη μου είναι ότι στην επιτροπή πρέπει να συμμετάσχει και εκπρόσωπος του Δήμου Μεγανησίου)

-Το ζήτημα των αντισταθμιστικών οφελών προτάθηκε να είναι υποχρέωση του Δήμου Λευκάδας προς την Τ.Κ. Βαυκερής της τάξης των 12.000-15.000 ευρώ, για δε το 0,17 λεπτά/κ.μ. ο Δήμαρχος Μεγανησίου δεν είχε τέτοια εξουσιοδότηση από το ΔΣ για να το αποδεχτεί, πολλώ δε μάλλον που δεν το είχε αποδεχτεί και είχε μειοψηφήσει ο Αντιδήμαρχος Λευκάδας κος Σούνδιας, μέλος της επιτροπής.

-Οι λέξεις «αδειάσματα», «γεμίσματα», όπως και η δήλωση εκπροσώπου των κατοίκων της Βαυκερής ότι η κα Καββαδά είναι με το μέρος τους, δεν μπορούν να θεωρηθούν σοβαρές αυτοδιοικητικές θέσεις.

-Σε ζητήματα μείζονος σημασίας, όπως η ύδρευση, όλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Τύπος, παράγοντες, αντιπολίτευση θεσμική και μη, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.

 Θανάσης Κονιδάρης

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

30-08-2012

ΠΗΓΗ : MeganisiTimes

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Επειδή είναι γνωστό σε όλη την Μεγανησιώτικη κοινωνία ότι ο κ. Θανάσης Κονιδάρης, αφού πρώτα εκλέχθηκε με την παράταξη του κ. Ευστ. Ζαβιτσάνου, την οποία και στήριξε, διατελώντας και Αντιδήμαρχος και κατόπιν ανεξαρτητοποιήθηκε, θεωρούμε ότι ο ίδιος είναι μάλλον περισσότερο έμπειρος όχι μόνο στο να γνωρίζει από «αδειάσματα» και «γεμίσματα» αλλά και να τα αναγνωρίζει.

    Επειδή η αιχμή του στρέφεται εν πρώτοις προς τον τίτλο της ανάρτησης του Meganisi News («Άδειασε» το Μεγανήσι ο δήμαρχος Λευκάδας…»), δεν τον κακίζουμε. Το αντίθετο μάλιστα, τον κατανοούμε απόλυτα, διότι δεν είναι απίθανο να τον παρέσυρε το συναίσθημα, αναπολώντας τις εποχές της αγαστής συνεργασίας του με τον δήμαρχο κ. Ευστ. Ζαβιτσάνο και την παράταξή του, την οποία –υπενθυμίζουμε- πρώτα στήριξε, υπηρέτησε και ύστερα εγκατέλειψε.

    Στην αναφορά του ιστολογίου για το θέμα της ύδρευσης του Μεγανησίου υπάρχουν οι αναγκαίες διορθώσεις και στον τίτλο και στο περιεχόμενο πολύ πριν τη δήλωση του κ. Θαν. Κονιδάρη. Άλλωστε πουθενά δεν αναφέρθηκε στο ιστολόγιο, και πριν και μετά τη διόρθωση, ότι η πρόταση που συζητήθηκε ψηφίστηκε και ισχύει, ενώ έχει γίνει και η αναγκαία προσθήκη στο περιεχόμενο (τελευταία παράγραφος) για αποφυγή παρεξηγήσεων.

    Σε ό,τι αφορά τις ευγενικές του συστάσεις και μόνο κατά το μέρος που οι επισημάνσεις του αφορούν το Μeganisi News, έχουμε να πούμε το εξής: το να προσπαθεί ο κ. Θαν. Κονιδάρης να δώσει στο ιστολόγιο (δεν είμαστε Τύπος) χαρακτηριστικά που δεν έχει, ούτε επιθυμεί να έχει αλλά ούτε και επιδιώκει να έχει και να «βάζει σε ένα τσουβάλι» το Μeganisi News, τους Βαυκεριώτες και την κ. Καββαδά, αποδίδοντάς μας με αυτό τον τρόπο σαφώς θέσεις και προθέσεις, υπερβαίνει τα εσκαμμένα. Τώρα, αν ο ίδιος αισθάνεται την ανάγκη να βγει στο προσκήνιο δημιουργώντας εντυπώσεις ή “να κάνει παιχνίδι” για να ασχοληθούν όσοι μαζί του ή για οτιδήποτε άλλο, εκείνος οίδε, υπάρχουν τρόποι που δεν αδικούν ούτε αυτόν αλλά ούτε και εκείνους που θέλει να εντυπωσιάσει ή και να “επαναπατρήσει” μετά την τελευταία του κυβίστηση που καθώς φαίνεται τον έχει “σημαδέψει”.

    Τέλος τις «σοβαρές αυτοδιοικητικές θέσεις» -και ρόλους θα προσθέσουμε εμείς- (δεν είμαστε αυτοδιοικητικοί κ. Κονιδάρη), τις αφήνουμε σε εκείνους που μπορούν να παράγουν τέτοιες, σε εκείνους που έχουν αποδείξει διαχρονικά, με συνέπεια λόγων και έργων και με σταθερότητα ότι μπορούν να δώσουν ένα νέο όραμα και προοπτική στην τοπική κοινωνία. Στην ανάγκη και για το καλό του τόπου, ακόμα και στους μετανοήσαντες Βρούτους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *