Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Τέλος ακινησίας ή Ακινησία τέλος

Θα ήταν ένα σωστό μέτρο αν έμπαινε πρώτα στους πολιτικούς που δεν παρήγαγαν κανένα έργο. Ο επανιδρυτής του κράτους με το απόλυτο μηδέν στην πρωθυπουργία και στη Βουλή θα ήταν ο βαρύτερα φορολογούμενος. Από κοντά κι ο κωπηλάτης της καταβύθισης… Φυσικά, σ’ αυτή την περίπτωση η ακινησία είναι καλύτερη από την υπερδραστηριότητα σε ρουσφέτια και διορισμούς συγγενών. ..
Όμως το νέο μέτρο για την φορολόγηση των ακίνητων αυτοκινήτων που εξετάζει η κυβέρνηση, το μόνο που αποδεικνύει, είναι η ακινησία των εγκεφάλων όσων το «σκέφτηκαν». Προηγήθηκαν οι προκάτοχοί τους οι οποίοι μη έχοντας καμία σχέση με την πραγματική οικονομία της αγοράς «σκέφτηκαν» ότι αυξάνοντας τα τέλη κυκλοφορίας θα αυξήσουν τα έσοδά τους. Αποτέλεσμα: 745.000 πινακίδες κατατέθηκαν τα 3 τελευτα ία χρόνια. Τα έσοδα, όπως ήταν αναμενόμενο, καταβαραθρώθηκαν. Αυτό δεν το «σκέφτηκαν» οι μαθητευόμενες κοπτοραπτούδες των φορολογικών μέτρων. Κι είναι πολύ φυσικό να μην σκέφτονται ποτέ την αντίδραση του πολίτη, γιατί ποτέ δεν τον έχουν λάβει υπόψη.
Αλλά είναι και πολύ επικίνδυνο.
Τι θα συμβεί λοιπόν τώρα με το τέλος ακινησίας; Είναι απλό. Ο πολίτης θα βάζει το αυτοκίνητο σε μια αποθήκη ή θα αφαιρεί ο ίδιος τις πινακίδες του και θα κάνει δήλωση κλοπής! Οπότε τα έσοδα θα καταρρεύσουν ακόμα μία φορά. Τι θα κάνουν μετά; Θα φορολογούν και τα θύματα κλοπής; Αποδεικνύεται, ξανά και ξανά, πόσο ολέθριο είναι να αποφασίζουν για την αγορά άνθρωποι που έχουν ως μοναδική εμπειρία ζωής τους κομματικούς διαδρόμους ή/και τα πανεπιστημιακά θρανία, ερασιτέχνες μειωμένης αντίληψης χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς πρόβλεψη της επόμενης κίνησης, χωρίς, κυρίως, αίσθηση της ασφυξίας στην οποία έχουν οδηγήσει ολόκληρη την κοινωνία.
Καλούμε την κυβέρνηση να αποκτήσει, έστω και ρωτώντας κανέναν που έχει δουλέψει στη ζωή του, τον κοινό νου. Την καλούμε να σταματήσει να προτείνει μέτρα, το ένα πιο ανόητο, άδικο και αναποτελεσματικό από το άλλο και να περικόψει δαπάνες από κει που μπορούν να περικοπούν: από τις κόρες του Πολύδωρα, το σόι του Τραγάκη, τους κοντοχωριανούς του Σιούφα και όλον τον στρατό των αργόμισθων στους ακίνητους οργανισμούς – σφραγίδα που συστάθηκαν μόνο και μόνο για το βόλεμα των «ημετέρων».
Καλούμε επίσης όλους τους νοήμονες ανθρώπους αυτής της χώρας να ασπαστούν και να διαδώσουν το μήνυμα: ακινησία, τέλος! Ο μόνος τρόπος για να αρχίσει να κινείται κάτι σ’ αυτή την έρημη χώρα είναι οι άνθρωποι της παραγωγικής οικονομίας να αποκτήσουν πολιτική φωνή και πολιτικό ρόλο.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.