Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
12 Αυγούστου 2022

Update: Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου – Ανοιχτή συζήτηση – Μέρος Δ΄

30/8/2012: Σας παρουσιάζουμε το τέταρτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης της ΚΕΠΜ που αποτελείται από δύο βίντεο (στο δεύτερο η τοποθέτηση του κ. Θανάση Κονιδάρη).

29/8/2012: Κίνηση Eνεργών Πολιτών Μεγανησίου – Ανοιχτή συζήτηση – Μέρος Γ΄

Σήμερα παρουσιάζουμε το 3ο μέρος της ανοιχτής συζήτησης της ΚΕΠΜ. Σε κάποια στιγμή θα νόμιζε κανείς ότι θα «ανάψουν  τα αίματα», αλλά ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε. Στα βίντεο που ακολουθούν στη κουβέντα τέθηκαν σημαντικά ζητήματα του νησιού που άπτονται της καθημερινότητας του Μεγανησιού και του μέλλοντός του. Από τον κ. Γεράσιμο Κατωπόδη (Τσελεπή) αναφέρθηκε ότι το ζητούμενο δεν είναι να μηδενιστούν όσα επιτυχημένα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, εντοπίζοντας ωστόσο τις ανεπάρκειες, αλλά να γίνει από δω και πέρα μια αρχή στο Μεγανήσι βασιζόμενη σε έναν υπεύθυνο στρατηγικό σχεδιασμό.

Στη συζήτηση «σπάζοντας το εμπάργκο» παρευρέθηκε έστω άνευρα (περιορίστηκε σε ερωταποκρίσεις στο “μαρκάρισμα” του κ. Σαρ. Γιαννούτσου) ο δημοτικός σύμβουλος της δημαρχιακής παράταξης κ. Σπύρος Μάλαμας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν εν συντομία τα χαμένα προγράμματα από τον δήμο Μεγανησίου («Το Μεγανήσι έχασε όλα τα τρένα από το 1990 είπε ο κ. Αναστ. Μάντζαρης), η μαρίνα στο Βαθύ, το φέρυ μπόουτ, ο βιολογικός, η υγεία (γιατρός στο Μεγανήσι), το σχολείο (με αιχμή προς την πρόταση-άποψη «να κλείσει η Β΄Λυκείου» στο Μεγανήσι που κατατέθηκε πέρυσι στην εκδήλωση για την Παιδεία του «Μέντη» από τον Διον. Μάντζαρη), ο ΣΧΟΟΑΠ αλλά και το φαινόμενο της εξάρτησης του Μεγανησίου από την Λευκάδα, αφού τα πάντα περνάνε από κει λόγω μη διαχειριστικής επάρκειας του δήμου Μεγανησίου.

Ιδιαίτερα καυστικός και ο κ. Ανδρέας Πολίτης που ανέφερε ότι «οι μελέτες του δήμου Μεγανησίου ξεπερνούν το 50% του προϋπολογισμού του και δεν υλοποιούνται» κάνοντας λόγω για στοχευμένο σχεδιασμό απαξίωσης του δήμου Μεγανησίου σε σενάριο που κάποιοι ίσως βλέπουν να ενσωματωθεί το Μεγανήσι στον δήμο Λευκάδας.

Απλή, με κατανοητή γλώσσα και άμεση ήταν και η παρέμβαση-τοποθέτηση του κ. Διονύση Μάντζαρη (Νιόνιος) που εστίασε σε αρκετά σημεία την κριτική του προς τη δημοτική αρχή σε θέματα που διαμορφώνουν την καθημερινότητα του Μεγανησιώτη και ειδικά μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βρίσκεται η χώρα.

Σχετικά

Επιτυχής η ανοιχτή συζήτηση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου χθες στο Κατωμέρι

«Ο δήμαρχος Λευκάδας υπέγραψε για λογαριασμό του Μεγανησιού τροποποίηση των σχεδίων πόλεως!» – Η ανοιχτή συζήτηση της ΚΕΠΜ στο Κατωμέρι (Μέρος Α’)

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου. Ανοιχτή συζήτηση, Κατωμέρι 11/8/2012 – Μέρος Β΄

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *