Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Κυνική παραδοχή του κ. Παν. Κονιδάρη στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια λογική εσωτερικής αποικιοκρατίας»

Αντιπολιτευόμενος την δημοτική παράταξη στην οποία και ο ίδιος ανήκει με την τοποθέτησή του για το θέμα του τουριστικού καταφυγίου Βαθέος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Κονιδάρης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «εσωτερική αποικιοκρατία» από ντόπιους Μεγανησιώτες που διακατέχονται από ιδιοκτησιακή λογική, ότι αυτό που είναι μπροστά τους, τους ανήκει (βλ.video στο 5:39). Πάντως αφού επιτρέπεται στους Μεγανησιώτες να θεωρούν κοινό αγαθό όλα όσα έχουν γίνει και γίνονται με τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου, τα χρήματα δηλαδή των φορολογουμένων, άρα και των Μεγανησιωτών στον τόπο τους (έργα ανάπλασης, υποδομής, βελτιωτικά, συντήρησης, επέκτασης κ.λπ.), δημιουργεί ευχάριστη συγκίνηση.

Ξεχνάει φαίνεται ο κ. Παν.Κονιδάρης ότι και ο ίδιος  διετέλεσε και διάγει λαμπρή καριέρα με την δημοτική παράταξη που βρήκε, συντήρησε και γιγάντωσε το πρόβλημα στο οποίο αναφέρεται, για ψηφοθηρικούς κυρίως λόγους.  Δείχνει να ξεχνάει ότι ο ίδιος ο Δήμος έστησε κυριολεκτικά ένα «τσιμεντοπαλάτι» στην παραλία στο “Φανάρι” σε ανύπαρκτο δημοτικό οικόπεδο. Κι επειδή ξεχνάει, εύκολα μπορεί να φρεσκάρει την μνήμη του κάνοντας τον κόπο να επιχειρήσει μια  θαλάσσια περιήγηση από τον Αϊ-Γιάννη έως την Λουτρολίμνη και πιθανώς …την φρεσκάρει!

Αν δεν του αρέσει η «θαλάσσια διαδρομή», μπορεί ν΄ ακολουθήσει την χερσαία, με τα κιόσκια, τις γλάστρες, τα τελάρα κ.λπ. Αν βέβαια δεν επιθυμεί να μετακινηθεί, υπάρχει και η λύση της ανάγνωσης. Ας διαβάσει τις τελευταίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απέκλειαν  τ΄ αυτοκίνητα βραδινές ώρες στο ζαχαροπλαστείο.

Σε γενικότερο πλαίσιο πολιτικό και για να είμαστε και δίκαιοι, ξεχνά φαίνεται ο κ. Παν. Κονιδάρης ότι π.χ. και ο κ. Ανωμερίτης του ΠΑΣΟΚ ως πρόεδρος του λιμένος του ΟΛΠ (επιστρατεύτηκε στην ουσία να “σώσει την μπάλα” τότε στο λιμάνι) ήταν θιασώτης του συγκεκριμένου μοντέλου, το ίδιο και ο πρώην βουλευτής της Λευκάδας κ. Σπ. Μαργέλης (ειδικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για τον προϋπολογισμό του 2012). Ίσως γιατί δεν θα ήθελε να δυσαρεστήσει τον δήμαρχο και αρχηγό της παράταξής του κ. Ευστ. Ζαβιτσάνο, ο οποίος ως γνωστόν έλαβε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος δήμαρχος Μεγανησίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί στο Μέλλον” της οποίας ο ίδιος ο κ. Παν. Κονιδάρης δηλώνει ευθαρσώς και προς τιμή του ότι ήταν “πρωτεργάτης” της, αφού “Μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες, έχουμε πολλούς κοινούς στόχους για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσει το νησί μας…” . Συμπερασματικά και την πολιτική (ή τις πολιτικές) που ακολουθεί αυτή στο Μεγανήσι προκειμένου να τους πετύχει.

Η ευαισθησία για την «λαϊκή περιουσία» και η «κοινωνικοποίηση» λυγίζουν στις μέρες μας υπό το βάρος της πολιτικής της συγκυβέρνησης στην οποία ουσιαστικά ο ίδιος, όπως λέει, ιδεολογικά αντιτίθεται (προσπαθώντας να “γεφυρώσει” τα δύο άκρα των αποφάσεών του). Την εκμετάλλευση δηλ. δημόσιας περιουσίας, των λιμένων σε ιδιώτες από την συγκυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ). Ας δούμε τι πραγματικά συμβαίνει στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, μιας και αναφέρθηκε στην περίπτωση της μαρίνας εκεί (βλ. video 3:36) που προσκρούει στη βούληση της τοπικής κοινωνίας. Πόσο μάλλον όταν το υπουργείο Ναυτιλίας φέρεται να προκρίνει την ιδιωτικοποίηση περιφερειακών λιμανιών με τουριστικό ενδιαφέρον (βλ. αναλυτικά εδώ): Η ιδιωτικοποίηση μ.α. της Μαρίνας και του λιμανιού Αγίου Νικολάου θα γίνει από το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου που συστάθηκε πέρυσι το καλοκαίρι με το νόμο για το μεσοπρόθεσμο και που όλα τα έσοδα του καταλήγουν στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Αυτού του δημόσιου χρέους που όλο ξεπληρώνουμε και όλο μεγαλώνει, αυτού του δημόσιου χρέους που παρά το κούρεμα ξεπέρασε τα 300 δισ. ευρώ, αυτού του δημόσιου χρέους που αν πετύχουν τα εξοντωτικά μέτρα των μνημονίων, τότε το 2020 θα είναι στο ίδιο ποσοστό του ΑΕΠ που ήταν το 2009 (120% του ΑΕΠ) (βλ. εδώ).

Για να επιστρέψουμε στα δικά μας, τα του Μεγανησίου, τουλάχιστον μας αρκεί που έκανε το πρώτο βήμα, διαπιστώνοντας πως  η παράταξή του διέλυσε το Μεγανήσι. Όσο για το σχέδιό του για το λιμάνι, έξι χρόνια το επεξεργαζότανταν, άργησε,  η κοινωνία δεν τον περίμενε, έχει τα δικά της σχέδια.

Ολόκληρη η  τοποθέτηση του κ. Παν.Κονιδάρη

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ…. ΕΤΣΙ 0ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ..ΤΟ ΒΑΘΥ ΤΖΟΧΑΤΣΟΠΟΥΛΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΤΑΘΗ, ΤΟ ΒΑΘΥ Κ.Κ.Ε (ΠΡΩΗΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΥΧΗ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΝΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΒΟΛΕΥΕ ΠΟΛΛΟΥΣ…ΚΑΠΩΣ ΟΜΩΣ ΕΥΤΥΧΩΣ ΧΑΛΑΣΕ Η ..ΜΑΝΕΣΤΡΑ ΤΟΥΣ).ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΔΥΟ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΦΕΝΕΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ, ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΟΜΩΣ… Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ

    H συντ6ρόφισα Αλέκα βγαίνωντας απο το πανάκριβο και πληρωμένο με τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού αυτοκίνητο ….Ειδε η…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.