Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
6 Φεβρουαρίου 2023

Δημάρχου…ανδραγάθημα

Του Θανάση  Νικολαΐδη
ΑΠ’ τους  υπουργούς και τους βουλευτές στους τ. νομάρχες και σημερινούς περιφερειάρχες, για να σταθούμε στους (καποδιστριακούς)δημάρχους. Δεν είναι όλοι τους αρνητικά μοντέλα (κανένας τους δεν πρέπει να είναι)-δεν κάνουμε στατιστική.
 ΔΕΝ βρίσκεις σημερινό  δήμαρχο αισιόδοξο. Τέλος τα χαμόγελα τυλιγμένα με κονδύλια κεντρικά,τέλος και η  προοπτική. Και πότε άδειασαν τα ταμεία; Υπάρχουν οικογένειες βολεμένες και  ομοταξίες συγγενών. Διορισμένοι από αναίσχυντους δημάρχους του παρελθόντος της  αταξίας και της ασυδοσίας. Τους(ανα)γνωρίζεις απ’ το κοινό τους…επώνυμο.
ΤΙ άλλο κάνανε δήμαρχοι (και μη ζητάς το ποσοστό τους);Τα γνωστά και μυστικά τους κόλπα και κολπάκια της οικονομικής διαχείρισης.Με την κλίκα και τους έμπιστους κι ο καθένας το μερδικό του. Με κομματιασμένα και μη…κομματισμένα «έργα». Είναι,βλέπεις, το χρήμα γευστικό, αλλά και άοσμο. Είναι και οι (προσυνεννοημένες)προσφορές εργολάβων άχρωμες.
ΝΑ φύγουμε απ’τους δημάρχους και την ιστορία τους,κρατώντας μόνο τη (σημερινή τους…κλάψα.Πως  επίκειται «καταστροφή» και κατεβαίνουν τα ρολά, χωρίς, ωστόσο, κανένας τους να παραιτείται. Είναι, βέβαιο, δεν τους τρομάζει η «μαύρη» προοπτική και μόνο η…μαύρη ψήφος τρομάζει. Οι διαθέσεις των ψηφοφόρων και η σκέψη μιας πιθανής αντιδημοτικότητας. Αυτό τους αναστατώνει.Γι αυτό και οι δηλώσεις και η στάση  τους είναι ευθυγραμμισμένες με την πλειοψηφία των δημοτών. Για να γίνει και  πλειοψηφία ψήφων!
ΝΑ πάμε στον δήμαρχο Κορίνθου και το χθεσινό του ανδραγάθημα. Κόβει το νερό του «Κέντρου»,μη  πλυθούν και ξεδιψάσουν οι λαθρομετανάστες!Αμετανόητος και πείσμων ο Δήμαρχος,επιμένει κι εμείς του λέμε πως η απανθρωπιά πάει μαζί με τη δίψα του για  ψήφο.
ΚΑΙ για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης μιλήσαμε και γράψαμε, και η πρότασή μας είναι σαφής. Μας στους φόρτωσαν οι συνεταίροι κρατώντας τα εδάφη τους…παρθένα (και οι  Γερμανοί τους…Άριους) κι είναι μονόδρομος για ‘μας. Επαναπροώθηση των λαθρο στις  πατρίδες τους, το συντομότερο.Με διαδικασίες πολιτισμένης χώρας και με ανθρώπινη  συμπεριφορά. Με ένα πιάτο φαΐ απ’ το υστέρημα του έλληνα με τις χίλιες  ξεχασμένες αρετές, αλλά μ’εκείνην της πατροπαράδοτης φιλοξενίας απλωμένη και  ακατάργητη. Σε δυστυχισμένους είτε πονηρούς που βρέθηκαν στην πατρίδα μας.
ΥΠΑΡΧΕΙ  τεράστια απόσταση και ο κ. Δήμαρχος την κάλυψε αστραπιαία, αιφνιδιαστικά  και…αποτελεσματικά.Με καύσωνα, κι εμείς πάμε…θάλασσα. Με τους τριγύρω «σταύρωσον» και  τη λοξή ματιά στον ψηφοφόρο. Αρρώστια και αυτή με φάρμακο  την…ψήφο.

ΠΗΓΗ : ideopigi.blogspot.com

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights