Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
10 Δεκεμβρίου 2023

Ποια η θέση σας για τα λιμάνια της Περιφέρειας που “βγαίνουν στο σφυρί” κ. Σπύρου;

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ κ. ΣΠΥΡΟΥ

Κύριε Περιφερειάρχη, όπως σας είναι ήδη γνωστό, με απόφαση της κυβέρνησης δύο από τα λιμάνια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Ζακύνθου και Αργοστολίου παραχωρήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ μαζί με άλλα 21 από όλη την χώρα «προς αξιοποίηση» ήτοι για ξεπούλημα στους κερδοσκόπους ιδιώτες. Επιδιώκεται έτσι ο έλεγχος της εμπορικής και τουριστικής κίνησης των δύο νησιών και όχι μόνο να περάσει στα χέρια ολίγων κερδοσκόπων «μεγαλοεπενδυτών».

Η παράταξή μας είναι αντίθετη σε κάθε τέτοια εξέλιξη, που θα μεγαλώσει τις ανισότητες στις τοπικές οικονομίες και θα καταστήσει τους πολίτες οικονομικούς και πολιτικούς ομήρους.

Η παράταξή μας έχει την γνώμη ότι η υπόθεση λιμανιών Ζακύνθου και Αργοστολίου είναι υπόθεση των τοπικών κοινωνιών, και πρέπει ως τέτοια να παραμείνει.

Η κεντρική διοίκηση πρέπει άμεσα να υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα υποδομής, (εμπορικά λιμάνια, αξιοποίηση μαρίνων, προβλήτες κρουαζιερόπλοιων, εγκαταστάσεις υποδοχής) και η αυτοδιοίκηση με τους εκλεγμένους εκπροσώπους της και τον λαϊκό και κοινωνικό έλεγχο να προχωρήσει στην επικερδή και χρηστή διαχείριση.

Επερωτάσθε κατόπιν τούτων κε Σπύρου,

Ποια είναι η δική σας θέση και πως σκέφτεσθε να ενεργήσετε στην κατεύθυνση της προστασίας του δημόσιου τοπικού πλούτου;

Αργοστόλι, 21/08/2012                              Θεόδωρος  Γαλιατσάτος
Περιφερειακός σύμβουλος
Επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights