Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Πρωτοτυπεί και πάλι ο Ισπανός δήμαρχος της Μαριναλέντας

Στην επικαιρότητα είναι για άλλη μια φορά ο Χουάν Μανουέλ Σάντσεθ Γκορδίγιο, δήμαρχος της Μαριναλέντας, στη περιοχή της Ανδαλουσίας. Η αφορμή αυτή τη φορά ήταν το γεγονός της συμμετοχής του πριν από μερικές ημέρες στην απαλλοτρίωση ενός σούπερ μάρκετ.

Στόχος της κίνησης αυτής ήταν να μοιραστούν τρόφιμα στους φτωχούς δημότες της περιοχής. Ο κόκκινος δήμαρχος έχει ξεκινήσει πορεία η οποία  θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Επιδίωξη του είναι μέσω αυτής της πρωτοβουλίας  να πείσει τους δημάρχους και των υπολοίπων περιοχών της Ανδαλουσίας να μπλοκάρουν τις μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί να εφαρμόσει η συντηρητική κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι. Ο Σάντσεθ Γκορδίγιο θα επιχειρήσει να πείσει τους δημάρχους της περιφέρειας του να μην πληρώσουν το χρέος, να μην απολύσουν εργαζόμενους και να μην υλοποιούν εντολές έξωσης.

Ο Χουάν Μανουέλ Σάντσεθ Γκορδίγιο δηλώνει, έτοιμος να μην κάνει χρήση της ασυλίας που του παρέχεται από το νόμο, προκειμένου να συλληφθεί και αυτός όπως συνέβη με επτά ακτιβιστές, που γέμισαν τρία καρότσια με ζυμαρικά, φασόλια, φακές και γάλα για να τα μοιράσουν στη συνέχεια σε 36 οικογένειες ανέργων. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «αν είμαι εγώ επικίνδυνος, τότε τι είναι οι τραπεζίτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι μετά το κόλπο; Δεν είναι επικίνδυνες οι τράπεζες που παίρνουν δάνειο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με επιτόκιο 1% και ξαναπουλάνε το ίδιο δάνειο στους Ισπανούς με επιτόκιο 6%;».

ΠΗΓΗ

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.