Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
26 Σεπτεμβρίου 2022

Αντί να κυνηγούν Τούρκους στο Α. Αιγαίο κυνηγούν ταβερνιάρηδες στην Ύδρα!

Σοβαρότατο θέμα νομιμοποίησης της διαδικασίας μεταφοράς της διμοιρίας των ΜΑΤ στην Ύδρα, προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση των κατοίκων του νησιού που προκλήθηκε από την σύλληψη ενός … νεαρού γιου ιδιοκτήτριας ταβέρνας που δεν έκοβε αποδείξεις, αλλά και πολλά ερωτήματα για την υπερβολική χρήση μέσων και προσωπικού προκύπτουν από τις σκηνές που διαδραματίστηκαν χθες και σήμερα στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού.

Η όλη εξέλιξη της υπόθεσης έδειξε ότι η κοινωνική ανοχή σε ότι αφορά το φοροκυνηγητό έχει πεπερασμένα όρια, τα οποία προφανώς ξεπεράστηκαν από τις αρχές

δείτε την συνέχεια του άρθρου στο defencenet.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

 1. Με καλύπτει πλήρως.

  Το φαινόμενο της “ΥΔΡΑΣ”
  από Nicholas Yannacopoulos, Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012 στις 8:02 μ.μ. ·

  Πρίν λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε πως κάτοικοι του όμορφου νησιού της Ύδρας αντιστάθηκαν και εμπόδισαν την προσαγωγή ενός εστιάτορα που έκλεβε όλους εμάς με το να διαθέτει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του χωρίς απόδειξη.

  Δημιουργήθηκε αναστάτωση και χρειάσθηκε να μεταφερθεί μια διμοιρία των ΜΑΤ στο νησί προκειμένου να μεταφερθεί ο κλέφτης (δεν είναι φοροφυγάς, κλέφτης είναι), εκεί όπου ορίζει νόμος.

  Το γεγονός της εμπλοκής κατοίκων προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και έγινε και είδηση τόσο στον τύπο (ηλεκτρονικό και ημερήσιο), όσο και στην τηλεόραση.

  Εδώ λοιπόν θα ήθελα να σταθώ.

  Γιατί μας κάνει εντύπωση ; Γιατί μας κάνει εντύπωση που ο επιχειρηματίας κλέβει και γιατί μας κάνει εντύπωση που η τοπική κοινωνία αντιστέκεται στην επιβολή του νόμου ;

  Όταν χιλιάδες κλέφτες κυκλοφορούν ελεύθεροι και συνεχίζουν να κατακλέβουν όλους τους υπόλοιπους, όταν γνωστά ονόματα κρατικών λειτουργών κλέβουν μπροστά στα μάτια μας, όταν πολιτικοί κλέβουν, παρανομούν, κάνουν κατάχρηση εξουσίας για ίδιο συμφέρον εις βάρος όλων των υπολοίπων.

  Όταν αυτό το αχαρακτήριστο και βαθειά διαβρωμένο και διεφθαρμένο κράτος με μια δικαιοσύνη που “μπάζει” από παντού, όχι μόνο αδιαφορεί αλλά και πολλές φορές υποθάλπτει απατεώνες και εγκληματίες.

  Όταν πρωθυπουργοί, υπουργοί και άλλοι περί αυτών ενέχονται σε αισχρά οικονομικά σκάνδαλα και παρανομίες κάθε μεγέθους χωρίς καμμία συνέπεια.

  Όταν, όταν, όταν όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα συμβαίνουν σε αυτή την όμορφη και καταραμένη χώρα, τι παράδειγμα έχει ο εστιάτορας, ο υδραυλικός, ο έμπορος, όλη η κοινωνία ;

  Που και ποιός έχει δει να λειτουργούν οι θεσμοί, οι νόμοι (για όλους), η κοινωνκή δικαιοσύνη ώστε να αναπτύξει μια διαφορετική νοοτροπία ;

  Το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει. Και το κεφάλι του δικού μας του ψαριού βρωμάει πολύ !

  Το φαινόμενο της Ύδρας λοιπόν δεν είναι παρά το αποτέλεσμα. Και το πιθανότερο είναι πως θα βρει και μιμητές. Και αυτή είναι πολύ φοβάμαι μόνο η αρχή.

  Και μια τελευταία απορία . . . ο έφορος Ύδρας και οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Ύδρας δεν γνώριζαν τίποτα ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.