Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
20 Αυγούστου 2022

Η κρίση χτυπάει την πόρτα και στο Μεγανήσι

Με μεγάλες απώλειες  στον τομέα του τουρισμού ξεκίνησε ο Αύγουστος, ο μήνας που συμβάλλει  στο 70% του συνολικού τζίρου των επιχειρήσεων.

Η μεγάλη πτώση οφείλεται τόσο στην απουσία τουριστών από  την γειτονική Ιταλία που, ακολουθώντας Ισπανία και Ελλάδα, βυθίζεται στην ύφεση, συμπαρασύροντας και το τουριστικό ρεύμα προς τα Ιόνια, όσο και στην χαμηλή κατανάλωση ελλήνων επισκεπτών αλλά και ντόπιων Μεγανησιωτών.

Κατά σειρά μεγάλες απώλειες παρουσιάζει ο τομέας της διαμονής, τα καφέ, το ποτό, τα σούπερ –Μάρκετ, με τον επιστιστικό κλάδο να καταγράφει μεν απώλειες, λιγότερες όμως σε σύγκριση με τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες, λόγω ης αύξησης των κρατήσεων στα ιστιοπλοϊκά των μεγάλων εταιρειών του χώρου, έπειτα από πακέτα μεγάλων προσφορών στο εξωτερικό.

Η καχεξία της τουριστικής περιόδου, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, “πατάει πόδι” και στο Μεγανήσι, διαψεύδοντας τα κάθε λογής “παπαγαλάκια” της εξουσίας που διαβεβαίωναν στα “πηγαδάκια” (αλλά κι επισήμως) ότι το Μεγανήσι  είναι θωρακισμένο και η κρίση δεν θα το αγγίξει ή τουλάχιστον θα καθυστερήσει να το βρει.

Η κρίση, η ύφεση, δυστυχώς για τους … “ερμηνευτές”, είναι εδώ και κρατά τους Μεγανησιώτες αλλά και τους κάθε λογής επισκέπτες  κλεισμένους στα σπίτια τους και τα καταλύματά τους, αναμένοντας την σειρά τους για διακανονισμό σε εφορία και τράπεζα, αφού τα “μπιλιετάκια” φτάνουν καθημερινά, πνίγοντας κάθε νότα αισιοδοξίας για μια ανάσα έστω, τιμωρώντας ταυτόχρονα τις πολιτικές επιλογές…

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Η κρίση έχει χτυπήση τις τσέπες και τα εισοδήματα μας, τόσο πολύ που ο καφές και το φαγητό εκτός σπιτιού, είναι πλέον είδος υπερπολυτελείας. Η διακοπές θα είναι στο μέλλον λέξη μόνο για το λεξιλόγιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *