Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
5 Οκτωβρίου 2022

Επίτιμος δημότης του Δήμου Λευκάδας ο Αλέξης Κωστάλας

Στις 08-08-2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14.30 μ.μ. θα συνεδριάσει στο Πολιτιστικό Κέντρο  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκάδας και ως πρώτο θέμα της συνεδρίασης αναφέρεται η “Απόφαση Δ.Σ. για ανακήρυξη επίτιμου δημότη Λευκάδας του κου Αλέξη Κωστάλα” με εισηγητή τον δήμαρχο Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή.

Ο Αλέξης Κωστάλας είναι έλληνας καλλιτεχνικός αφηγητής και παρουσιαστής κλασικού θεάτρου και καλλιτεχνικού αθλητισμού.

Ο Αλέξης Κωστάλας είναι εδώ και πολλά χρόνια ο επίσημος παρουσιαστής -σχολιαστής της ΕΡΤ στις μεταδόσεις του καλλιτεχνικού πατινάζ. Από το 1998 ανακοινώνει κάθε χρόνο τα αποτελέσματα της ελληνικής ψηφοφορίας στον διαγωνισμό της Eurovision.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, της Επιτροπής Ειδικών Μουσικής και Χορού της EBU (European Broadcasting Union) και του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας (Δ.Ε.Π.Α.Κ.) ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού. Επίσης, έχει χρηματίσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες και περιοδικά.

Η μεγάλη γνώση του αντικειμένου στο θεατρικό κλασσικό ρεπερτόριο και η χαρακτηριστική φωνή του τον καθιστούν δημοφιλή στο είδος αυτό. Στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας (13 Αυγούστου 2004) ήταν ο επίσημος τηλεσχολιαστής της ΕΡΤ.

Ομιλεί γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά και είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών.

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.